Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Вести

Озелењавање МЗ "Пешчара"

05.04.2012.

Покрајински посланик Роберт Санто и руководилац Радне јединице „Зеленило” у ЈКП „Чистоћа и зеленило” Елизабета Тумбас обишли су данас почетак радова на озелењавању простора испред зграде Месне заједнице „Пешчара”. Озелењавање се реализује у оквиру пројекта „Рекултивација девастираних и озелењавање некултивисаних површина”, за који су Фонд за заштиту животне средине Републике Србије и град Суботица обезбедили 70 милиона динара.

5599_1.jpg

На 1.500 квадратних метара запуштене јавне површине у току је садња 30 стаблашица и више од 1.000 јединки цветног шибља, рекла је Елизабета Тумбас, и додала да радници ЈКП „Чистоћа и зеленило” свакодневно цистерном излазе на терен и заливањем одржавају све до сада у оквиру пројекта озелењене локације.

Пројектом „Рекултивација девастираних и озелењавање некултивисаних површина у Суботици” обухваћена је површина од 55.000 квадратних метара, од којих је 41.000 квадратних метара у градским и приградским месним заједницама (27.400 у градским, а 13.600 у приградским). Пројектом су обухваћене 32 локације (23 у градским и девет у приградским месним заједницама), а предвиђено је да се до краја априла укупно засади око 1.050 стабала четинара и лишћара и око 32.000 комада украсног шибља.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Сервисне информације
Спортски клубови
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Фестивал европског филма «Палић» (15-21. јул 2017.)