Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Пролећна акција чишћења и уређења града

15.03.2012.

Пролећна акција чишћења и уређења града, у оквиру које је организовано сакупљање и одвожење кабастог отпада из домаћинстава по градским и ванградским месним заједницама, пречишћавање блоковских зелених површина и уређење излетишта за првомајске празнике, почиње у понедељак, 19. марта 2012. године, најављено је на конференцији за новинаре у градском Медија-центру. Сакупљање и одвожење кабастог отпада из домаћинстава траје од 19. марта до 20. априла.

5505_1.jpg

Члан Градског већа задужена за комуналне делатности и заштиту животне средине мр Сузана Дулић, рекла је да је за реализацију овогодишње Пролећне акције чишћења и уређења града обезбеђено три милиона динара.

- За ову годину обезбедили смо средства у износу од три милиона динара: 600.000 динара из градског Фонда за заштиту животне средине и 2,4 милиона динара од Дирекције за изградњу града. Ова акција је битна и као превенција за настајање дивљих депонија. Пре три године започели смо акцију уклањања великих дивљих депонија. Тада је уклоњено 16 таквих депонија, а од тада сваке године уклонили смо још по пет, што подразумева да смо уклонили 10.000 тона отпада са неких 10.000 квадратних метара површине, казала је Сузана Дулић.

Уз позив грађанима да се одазову акцији, технички директор ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Јован Мрковић рекао је да ће „Чистоћа и зеленило” за сваку месну заједницу обезбедити од три до седам контејнера, и да ће радници овог предузећа уколико након одношења контејнера остане отпад тај простор довести у првобитно стање.

Референт хигијене у Дирекцији за изградњу града Момчило Петровић истакао је да су 2006. године количине прикупљеног разног отпада у пролећним акцијама бивале све веће, осим 2010. године када је због недостатка средстава програм био рестриктиван и када је однето 3.846 кубних метара разног отпада. Прошле године, рекао је, однето је 4.006 кубних метара.

У име Службе за инспекцијско-надзорне послове Градске управе Суботица инспектор Арпад Косо је саопштио да се казне предвиђене за оне који стварају дивље депоније, према одлуци о одржавању чистоће, крећу од 5.000 динара до 250.000 динара.

- Сада имамо и нову одлуку о комуналном реду, где су још оштрије казне за прављење комуналног нереда. Казне се, у зависности од категорије, крећу од 25.000 динара до чак милион динара, нагласио је Арпад Косо.

За обавештења, примедбе и сугестије у вези са Пролећном акцијом чишћења и уређења града грађани могу да се обрате надлежнима путем „Контакт центра 024“ са позивом на телефонски број 024/626-999.

У оквиру пролећног комуналног уређења градских и ванградских месних заједница ЈКП „Чистоћа и зеленило“ поставља контејнере запремине пет метара кубних за сакупљање кабастог отпада из домаћинстава. У вангардским месним заједницама Хајдуково, Шупљак, Бачки Виногради, Келебија, Биково, Мала Босна, Таванкут, Љутово, Бајмок и Мишићево, радове изводи ЈКП „Чистоћа и зеленило”, док у Чантавиру, Душанову, Вишњевцу, Старом Жеднику, Новом Жеднику и Ђурђину акцију спроводи ДП „Комвал”. Акција се одвија од 19. марта до 20. априла 2012. године.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података