LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести

Поклон Народној кухињи

03.02.2012.

Традиционална туристичко-привредна манифестација „Кобасицијада“ одржана је данас по седми пут на суботичком Тргу слободе. Гости из Турије поклонили су корисницима Народне кухиње Градске организације Црвеног крста Суботица 30 метара, односно 30 килограма свеже кобасице. Догађају су присуствовали члан Градског већа задужена за социјалну заштиту и здравство Мариа Биачи и секретар Црвеног крста Михајло Пеце.

5233_1.jpg

Уз добродошлицу и захвалност представницима „Кобасицијаде“ на још једној хуманитарној активности, Мариа Биачи је истакла да Град из буџета за 2012. годину издваја 17 милиона динара за 1.100 оброка дневно лицима у стању социјалне потребе. Уз подсећање да је број оброка у односу на прошлу годину, када их је припремано 1.000, повећан, она је нагласила да је Суботица најбољи пример добре праксе у домену социјалне политике и социјалне заштите.

Мирослав Медурић, председник Организационог одбора „Кобасицијаде“ из Турије, рекао је да се „Кобасицијада“ промовише већ 28 година. Он је најавио да ће се у Турији, од 24. до 26. фебруара 2012. године, одржати прва међународна „Кобасицијада” на којој ће моћи да се види кобасица од 2.028 метара, најдужа на свету.

У име Народне кухиње Црвеног крста на донацији се захвалио Михајло Пеце.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја