Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Конкурси и огласи

Одржана је Партнерска скупштина

08.11.2011.

У Великој већници Градске куће 8. новембра 2011. године одржана је Партнерска скупштина на којој су, у циљу укључивања у израду Стратегије локалног одрживог развоја (СЛОР) Града Суботице за период од 2012. до 2021. године, поред одборника присуствовали и представници републичких и покрајинских органа власти, националних и верских заједница, месних заједница, образовних, здравствених и културних институција, организација, удружења, јавних и јавних комуналних предузећа, привредних и пољопривредних асоцијација-субјеката, финансијских институција, невладиних организација, спортских и омладинских организација и медија. Председник Скупштине Града, Славко Параћ, рекао је да Партнерска скупштина уједињује све јавне и приватне заинтересоване стране које живе и раде на територији града Суботице и да је партиципација и развијање партнерства кључан део процеса директно повезан са учешћем, једном од најзначајнијих страна процеса стратешког планирања.

Имајући у виду да истиче период важења постојећих секторских стратешких докумената, требало је донети Одлуку о покретању процеса израде СЛОР-а за период од 2012. до 2021. године, рекао је градоначелник Суботице Саша Вучинић. Након доношења одлуке и именовања радних тела започета је израда стратешког документа и напоменуто је да је методологија израде стратешког плана заснована на партиципативном приступу, укључивањем локалних партнера од значаја за развој града, кроз формирање три тематске радне групе: економски развој, друштвени развој и заштита животне средине.

После одржане Партнерске скупштине, следећи корак је био састанак са радним групама, који је био организован и одржан 28. новембра 2011. године, у Суботици, на Отвореном универзитету. Група за економски развој је имала 24 учесника, група за друштвени развој 28, а група за заштиту животне средине 30 учесника. Групе су формиране на основу Партнерске скупштине за израду Стратегије локалног одрживог развоја (СЛОР). На састанку је урађена СWОТ анализа (С-снаге, W-слабости, О-могућности, Т-претње) и опис визије нашег града.

Тим за израду СЛОР тренутно ради на:
- рангирању ставки унутар СWОТ анализе по редоследу важности
- конципирању визије у текст - једне заједничке за све области
- дефинисању предлога стратешких циљева-приоритета по областима

Планира се да се 16. децембра 2011. године, на Отвореном универзитету, организује наставак састанака радних група, у циљу финализације горе наведених докумената.

Предлог плана рада састанака је следећи:
10:00-11:00 Радна група за Економски развој
11:30-12:30 Радна група за Друштвени развој
13:00-14:00 Радна група за Заштиту животне средине

Сви заинтересовани се могу пријавити за рад у тематским групама попуњавањем пријавног формулара који је доступан на овој страници (видети горе).

ПОПИС 2022

Избори за чланове националних савета

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града Суботице

Медија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података