Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Конкурси и огласи

Одржана је Партнерска скупштина

08.11.2011.

У Великој већници Градске куће 8. новембра 2011. године одржана је Партнерска скупштина на којој су, у циљу укључивања у израду Стратегије локалног одрживог развоја (СЛОР) Града Суботице за период од 2012. до 2021. године, поред одборника присуствовали и представници републичких и покрајинских органа власти, националних и верских заједница, месних заједница, образовних, здравствених и културних институција, организација, удружења, јавних и јавних комуналних предузећа, привредних и пољопривредних асоцијација-субјеката, финансијских институција, невладиних организација, спортских и омладинских организација и медија. Председник Скупштине Града, Славко Параћ, рекао је да Партнерска скупштина уједињује све јавне и приватне заинтересоване стране које живе и раде на територији града Суботице и да је партиципација и развијање партнерства кључан део процеса директно повезан са учешћем, једном од најзначајнијих страна процеса стратешког планирања.

Имајући у виду да истиче период важења постојећих секторских стратешких докумената, требало је донети Одлуку о покретању процеса израде СЛОР-а за период од 2012. до 2021. године, рекао је градоначелник Суботице Саша Вучинић. Након доношења одлуке и именовања радних тела започета је израда стратешког документа и напоменуто је да је методологија израде стратешког плана заснована на партиципативном приступу, укључивањем локалних партнера од значаја за развој града, кроз формирање три тематске радне групе: економски развој, друштвени развој и заштита животне средине.

После одржане Партнерске скупштине, следећи корак је био састанак са радним групама, који је био организован и одржан 28. новембра 2011. године, у Суботици, на Отвореном универзитету. Група за економски развој је имала 24 учесника, група за друштвени развој 28, а група за заштиту животне средине 30 учесника. Групе су формиране на основу Партнерске скупштине за израду Стратегије локалног одрживог развоја (СЛОР). На састанку је урађена СWОТ анализа (С-снаге, W-слабости, О-могућности, Т-претње) и опис визије нашег града.

Тим за израду СЛОР тренутно ради на:
- рангирању ставки унутар СWОТ анализе по редоследу важности
- конципирању визије у текст - једне заједничке за све области
- дефинисању предлога стратешких циљева-приоритета по областима

Планира се да се 16. децембра 2011. године, на Отвореном универзитету, организује наставак састанака радних група, у циљу финализације горе наведених докумената.

Предлог плана рада састанака је следећи:
10:00-11:00 Радна група за Економски развој
11:30-12:30 Радна група за Друштвени развој
13:00-14:00 Радна група за Заштиту животне средине

Сви заинтересовани се могу пријавити за рад у тематским групама попуњавањем пријавног формулара који је доступан на овој страници (видети горе).

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>