Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Конкурси и огласи

Стратегија локалног одрживог развоја Града Суботице за период 2012-2021. године

04.11.2011.

Скупштина града Суботице, на 25. седници, одржаној 15. јуна 2011. године, донела је одлуку о покретању процеса израде Стратегије локалног одрживог развоја Града Суботице за период 2012-2021. године.

Град Суботица је у мају изабран за добијање експертско-техничке подршке за израду стратегија одрживог развоја у оквиру пројекта Exchange 3, коју спроводи Стална конференција градова и општина (СКГО) уз техничку подршку Центра за планирање, а програм финансира Европска унија. Општи циљ програма EXCHANGE 3 је да допринесе јачању капацитета локалних самоуправа у Србији за даље учешће у процесу децентрализације у складу са стандардима Европске уније. Посебни циљеви програма развијени су на нивоу пет компоненти програма: подршка општинама у изради стратегија одрживог развоја (СЛОР) и припреми инфраструктурних пројеката (СЛАП информациони систем); подршка градовима и општинама у процесу унапређења рада општинских финансија и увођење програмског (вишегодишњег) буџетирања; јачање улоге СКГО као координатора и организација обука за локалне самоуправе; успешно спровођење EXCHANGE 3 грант шеме кроз два позива за подношење пројеката и подршка процесу програмирања донаторске помоћи у области развоја локалних заједница.

За припрему, операционализацију активности израде, односно праћење процеса израде Стратегије, градоначелник, као координатор програма, именовао је тим за израду који чине три радне групе: економски развој, заштита животне средине и друштвени развој. Задатак тима за израду СЛОР-а је организовање и учешце у изради предлога обједињеног стратешког плана одрживог развоја, припрема листе заинтересованих страна у циљу пуне и широке партиципације у активностима дефинисања СЛОР-а, пружање информација о току активности свим учесницима директним путем и путем локалних медија, као и ефикасно повезивање свих тела и организација укључених у програм.

За покретање и мониторинг, односно праћење процеса израде Стратегије локалног одрживог развоја Града Суботице за период 2012-2021. године, у јулу је именован и координациони тим. Прва припремна седница, где је програм презентован ширем кругу локалне заједнице, одржана је 3. октобра 2011. године. Следећи корак је организовање партнерске Скупштине, која ће се одржати 8. новембра 2011. године у Великој већници Градске куће, са почетком у 10 часова. Позив за седницу партнерске Скупштине и пријавни лист за учешће у процесу израде Стратегије одрживог развоја Града Суботице можете преузети овде:

Уколико Вам буду потребне додатане информације у вези са процесом израде Стратегије, контактирајте Канцеларију за локални економски развој телефоном на број 024/626-876 или електронским путем: ler@subotica.rs

Imunizacija

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАНовогодишњи концерт Суботичког симфонијског оркестраМедија-центар и ПротоколЛокални тим за борбу против трговине људимаКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицама

Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
Градско правобранилаштво
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

Укидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја