Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Нова "зелена острва"

09.12.2011.

У Месној заједници „Дудова шума“, у улици Арсенија Чарнојевића, код вртића „Мандарина“, постављена су „зелена острва” - посебно дизајниране надстрешнице са контејнерима за одлагање сортираног комуналног отпада. Поред три „еко тачке” у насељу Прозивка, ово су још два места на којима ће се сакупљати папир, пластика, ПЕТ амбалажа, алуминијум, ситан електрични и електронски отпад и стакло.

5143_1.jpg

„Еко тачке“ су једна од активности пројекта под називом „Ка заједницама које рециклирају у Осијечко-барањској жупанији и Севернобачком округу“ који финансира Европска унија у склопу ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска – Србија. Носиоци пројекта су Центар за екологију и одрживи развој (ЦЕКОР) из Суботице, и Зелена акција из Загреба у партнерству са Зеленим Осијеком из Осијека, а придружени партнер пројекта је Град Суботица. Циљ пројекта је јачање капацитета свих актера укључених у систем управљања отпадом (невладине организације, грађани, локалне власти и комунална предузећа) према испуњењу обавеза задатих у оквиру европских стандарда. Овај пројекат је у сагласности са циљевима које локална самоуправа намерава да оствари у области организовања и спровођења активности примарне селекције и сакупљања отпада ради рециклаже.

„Еко тачке“ су сачињене од металне конструкције типа мобилне надстрешнице, површине 4m x 3,5m са вратима на закључавање унутар којих ће налазити разнобојни контејнери и посуде за селективно раздвајање отпада. Овакав систем показао се изузетно корисним, једноставним и јефтиним за велике градове, зато што се рециклирање приближава корисницима на принципу одвојеног прикупљања отпада од „врата до врата“. У циљу повећања удела одвајања и рециклаже отпада, као и смањења количине отпада који се одлаже на депонију у Суботици, ЦЕКОР и Зелена акција ће током двогодишњег трајања пројекта спровести едукативну кампању, од реклама на радију до више различитих штампаних материјала.

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
Градско правобранилаштво
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

Укидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја