Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Саниран проблем одвода вода у МЗ "Ново село"

21.11.2011.

Простор између Мајевичке и Улице Стевана Мокрањца, у Месној заједници „Ново село“, на којем се претходних година у депресији задржавала атмосферска вода правећи језеро које је угрожавало околне куће, саниран је израдом дренажне шахте и постављањем потисне пумпе. Радове у Мајевичкој улици данас су обишли мр Сузана Дулић, члан Градског већа задужена за комуналне делатности и заштиту животне средине и Славко Врнџић, технички директор предузећа ДТД „Северна Бачка“. Сузана Дулић је, том приликом, истакла да је МЗ „Ново село” један од пет најугроженијих локалитета у граду које је лоцирао Штаб за одбрану од поплава. За решавање проблема одвода вода са тих критичних локација из Фонда за заштиту животне средине обезбеђено је десет милиона динара, а из градског Фонда за заштиту животне средине миллион и по динара.

5090_1.jpg

- Штаб за одбрану од поплава прошле године је, због обилних падавина и неуобичајено високог нивоа подземних вода, одредио пет локација које је неопходно санирати како до поплава више не би долазило. Током протеклих месец дана започети су радови на изградњи уличне канализационе мреже у делу МЗ ‘Жељезничко насеље’, у МЗ ‘Зорка’ смо, чишћењем отвореног канала, такође решили проблем одвода атмосферских и подземних вода, а данас смо у МЗ ‘Ново село’ тај проблем решили изградњом дренажне шахте са потисним водом. У наредних месец дана отвориће се још два градилишта, у Великом Радановцу и на Маковој седмици. То је пет локалитета где ћемо ове године успети да решимо проблеме који су настајали због високог нивоа подземних и атмосферских вода, казала је Сузана Дулић, и додала да је за предузимање свих неопходних мера на овим критичним локацијама из Фонда за заштиту животне средине обезбеђено десет милиона динара, и милион и по динара из градског Фонда за заштиту животне средине.

Славко Врнџић је рекао да је локација у МЗ „Ново село“ покушај да се сваки проблем у граду који се односи на одвод вода моделира и третира на адекватан, исти начин.

- Није ово једино место у граду које је изложено овој врсти проблематике, међутим, ово је модел који ће да буде примењен на свим другим местима. Сви проблеми су конфигурацијски и предодређени, углавном се јављају у затвореним депресијама и на теренима са нижом надморском висином. Принцип решавања је да се направи једна дренажна шахта која дренира околни терен и преко потисне пумпе, која је опремљена, односно постављена у ту шахту, са аутоматизованим режимом рада и потисним водом, одводи вишак воде до најближе канализационе шахте или до неког терена који даље не оптерећује простор са свим тим вишковима воде. Дренажна шахта је типска, изграђена је од полиетилена са типском пумпом капацитета од један и по литар у секунди, рекао је Славко Врнџић.

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
Градско правобранилаштво
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

Укидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја