Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Чишћење отворених канала

28.10.2011.

Представници локалне самоуправе, Месне заједнице „Зорка“ и предузећа ДТД ВДП „Северна Бачка“ данас су обишли радове на чишћењу отвореног канала у МЗ „Зорка“, који није чишћен у последњих 20 година. Канал, који је на појединим местима затрпан или зарастао у коров и шибље, оспособљава се да би се атмосферске и подземне воде одвеле до канализације у Горењској улици, а наредних месец дана предстоји и значајан посао на отвореним каналима у месним заједницама „Жељезничко насеље“, „Макова седмица“, Велики Радановац и „Ново село“. Радове на километар и по мреже изводи ДТД ВДП „Северна Бачка“, а средства у износу од милион динара обезбеђена су из градског буџета и Фонда за заштиту животне средине.

4951_1.jpg

Ови радови су почетак значајних послова које смо планирали у наредних месец дана, рекла је члан Градског већа задужена за комуналне делатности и заштиту животне средине мр Сузана Дулић.

- Из буџета Града и републичког Фонда за заштиту животне средине обезбедили смо средства за чишћење отворених канала и изградњу нових канала, тако да нас у наредних месец дана очекују велики радови у четири месне заједнице: ’Жељезничко насеље’, ’Макова седемица’, Велики Радановац и ’Ново село’. Без обзира што постоји канализација, проблем је што је Суботица град са великим депресијама у појединим деловима града, тако да би ови канали који су данас изгубили своју функцију свакако требали поново да се оспособе, да би олакшали акцидентне ситуације које су честе када је реч и о подземним, и о атмосферским водама, нагласила је Сузана Дулић.

Атмосферске и подземне воде овој месној заједници стварају велике проблеме, па чак и угрожавају стабилност кућа, рекао је потпредседник Савета МЗ „Зорка“ Адам Плетл.

- Ови радови су веома важни за нашу месну заједницу. Подсетићу да је прошле године, након обилних атмосферских падавина, ово насеље ’пливало’ у води, а стварале су се и подземне воде због којих људи нису могли да користе своје бунаре. Због подземних вода прошле године чак је страдала и једна кућа, истакао је Адам Плетл.

Отворени канали са подручја МЗ „Зорка“ одвешће воду у канализацију у Горењској улици, рекао је Славко Врнџић, техничи директор ДТД ВДП „Северна Бачка“.

- Ово је једна од неуралгичних тачака у граду. Сад смо обезбедили неопходне предуслове да се сви вишкови евакуишу низводно, кроз локалитет, према градском уређају за пречишћавање, односно према канализационој мрежи у Горењској улици, казао је Славко Врнџић.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података