Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Почела јесења акција чишчења и уређења града

11.10.2011.

Традиционална јесења акција сакупљања кабастог отпада из домаћинстава и чишћења блоковских површина око стамбених зграда почела је јуче и трајаће наредних месец и по дана. Члан Градског већа задужена за комуналне делатности и заштиту жвотне средине мр Сузана Дулић каже да је ове године, у односу на прошлу, издвојено више средстава за спровођење акције.

4920_1.jpg

- Грађани су већ навикли на овакав начин уклањања свог непотребног отпада, тако да смо упркос тешкој финансијској ситуацији ове године путем 'Дирекције за изградњу града' издвојили око 3,3 милиона динара за нашу јесењу акцију чишћења и уређења града. Прошле године, поређења ради, јесења акција спроведена је са 1,2 милиона динара. То аутоматски значи више локација на којима је постављено више контејнера, казала је Сузана Дулић.

Сакупљање отпада спроводи се у градским и приградским мјесним заједницама, а у ванградским месним заједницама траје од 10. до 25. октобра, каже Момчило Петровић из „Дирекције за изградњу града“.

- Акција је јуче кренула у Бачким Виноградима, Хајдукову и Новом Жеднику, данас се спроводи на Шупљаку и на Келебији, а сутра у Љутову и Доњем и Горњем Таванкуту. Други део акције, у градским месним заједницама, почиње у 'Гату' и 'Керу' 18. октобра, а завршава се са Малим Бајмоком 10. новембра. Чишћење блоковских површина почело је у Месној заједници ’Центар III’, а наставља се на Радијалцу од 17. до 24. октобра. Од 25. октобра до 8. новембра акција се проводи у месним заједницама ’Кертварош’ и ’Нови град’, а тај део активности са блоковским површина завршава се на Прозивци, од 9. до 21. новембра, најавио је Петровић.

Акцију спроводи ЈКП „Чистоћа и зеленило“, осим у Чантавиру, Бачком Душанову, Вишњевцу и Новом и Старом Жеднику и Ђурђину, где је посао поверен предузећу „Комвал“. Паралелно са акцијом, уклањају се и дивље депоније смећа на територији града Суботице, па ће тако бити уклоњена депонија код бившег Туша, у Мишићеву и Малој Босни. Стручно-надзорне послове у акцији спроводе Дирекција за изградњу града и Служба за инспекцијско надзорне послове Градске управе Суботица. Казне за неовлашћено одлагање отпада крећу се од две и по хиљаде динара за физичка лица до 500.000 динара за правна лица. За евентуалне рекламације на акцију, грађани би требало да се јаве у своје месне заједнице или директно Комуналној полицији на број телефона 626-910.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података