Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Отворен Геронтолошки клуб "Прозивка"

01.06.2011.

Геронтолошки клуб Суботица наставља са пројектом ширења мреже геронтолошких клубова, започетим прошле године. Девети клуб на територији града Суботице, Геронтолошки клуб „Прозивка“, данас су, у просторијама Месне заједнице „Прозивка“, отворили покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију др Атила Ченгери, директор Геронтолошког центра Суботица др Ненад Иванишевић и члан Градског већа задужена за област здравствене и социјалне заштите Мариа Биачи.

4608_1.jpg

Иванишевић је, том приликом, рекао како је Клуб отворен захваљујући средствима Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију и да тај клуб, за разлику од осталих, неће оптерећивати градски буџет. У Клубу ће, казао је, бити ангажована лица путем Јавних радова и додао да је са МЗ „Прозивка“, где живи око 2.500 наших најстаријих суграђана, постигнут договор да та месна заједница сноси материјалне трошкове функционисања Клуба.

Атила Ченгери је нагласио да је Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију за отварање последња четири геронтолошка клуба издвајао по 700.000 динара, али да је, захваљујући доброј сарадњи са директором Иванишевићем, Геронтолошки центар Суботица по пројектима добио по два милиона динара. Он је рекао и да је Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију у фази расписивања конкурса и да се од Геронтолошког центра Суботица очекује да ће и ове године конкурисати са добрим пројектима.

Мариа Биачи сматра да је, отварањем овог клуба и реализацијом овог пројекта, Геронтолошки центар у Суботици, уз подршку професионалаца и градских структура, дао пример како се децентрализацијом друштвених делатности може да побољша и прошири мрежа социјалних услуга. Она је истакла да је у духу реформи и деинституционализације социјалне заштите да се у месту становања на најкоректнији и најхуманији начин омогућује бољи квалитет живота наших најстаријих суграђана.

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја