LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести

Отворен Геронтолошки клуб "Прозивка"

01.06.2011.

Геронтолошки клуб Суботица наставља са пројектом ширења мреже геронтолошких клубова, започетим прошле године. Девети клуб на територији града Суботице, Геронтолошки клуб „Прозивка“, данас су, у просторијама Месне заједнице „Прозивка“, отворили покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију др Атила Ченгери, директор Геронтолошког центра Суботица др Ненад Иванишевић и члан Градског већа задужена за област здравствене и социјалне заштите Мариа Биачи.

4608_1.jpg

Иванишевић је, том приликом, рекао како је Клуб отворен захваљујући средствима Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију и да тај клуб, за разлику од осталих, неће оптерећивати градски буџет. У Клубу ће, казао је, бити ангажована лица путем Јавних радова и додао да је са МЗ „Прозивка“, где живи око 2.500 наших најстаријих суграђана, постигнут договор да та месна заједница сноси материјалне трошкове функционисања Клуба.

Атила Ченгери је нагласио да је Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију за отварање последња четири геронтолошка клуба издвајао по 700.000 динара, али да је, захваљујући доброј сарадњи са директором Иванишевићем, Геронтолошки центар Суботица по пројектима добио по два милиона динара. Он је рекао и да је Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију у фази расписивања конкурса и да се од Геронтолошког центра Суботица очекује да ће и ове године конкурисати са добрим пројектима.

Мариа Биачи сматра да је, отварањем овог клуба и реализацијом овог пројекта, Геронтолошки центар у Суботици, уз подршку професионалаца и градских структура, дао пример како се децентрализацијом друштвених делатности може да побољша и прошири мрежа социјалних услуга. Она је истакла да је у духу реформи и деинституционализације социјалне заштите да се у месту становања на најкоректнији и најхуманији начин омогућује бољи квалитет живота наших најстаријих суграђана.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја