Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Акција чишћења и уређења града

28.03.2011.

Почела је Пролећна акција чишћења и уређења града у оквиру које је организовано сакупљање и одвожење кабастог отпада из домаћинстава по градским и ванградским месним заједницама, пречишћавање блоковских зелених површина и уређење излетишта за првомајске празнике.

4230_1.jpg

Сузана Дулић, члан Градског већа задужена за комуналне делатности и заштиту животне средине рекла је да се акција у континуитету одвија већ 15 година и да је важно да је грађани и ове године подрже.

- Током прошлогодишње пролећне акције отклоњено је 345 контејнера отпада, односно 150 камиона или 1.725 кубних метара. Молимо грађане да прихвате и ову акцију, јер је битна и као превенција за настајање дивљих депонија. Уколико се укаже потреба, грађани и након акције могу на Градску депонију да однесу отпад до два кубика, а сваки додатни кубик наплаћује се 67 динара, казала је Сузана Дулић.

Момчило Петровић, референт хигијене у Дирекцији за изградњу града Суботице детаљније је најавио акцију, а Јован Мрковић, технички директор ЈКП „Чистоћа и зеленило“ казао је да то јавно комунално предузеће са својом механизацијом ради у две смене. Арпад Косо је у име Службе за инспекцијско-надзорне послове Градске управе Суботица такође позвао грађане да се одазову акцији. Он је истакао да је својевремено у Суботици било око стотинак дивљих депонија и да се захваљујући акцијама чишћења, превентивним и казненим мерама тај број свео на тридесетак.

У склопу уређења градских и ванградских месних заједница ЈКП „Чистоћа и зеленило“ поставља контејнере запремине пет метара кубних за сакупљање кабастог отпада из домаћинстава. У вангардским месним заједницама Хајдуково, Шупљак, Бачки Виногради, Келебија, Биково, Мала Босна, Таванкут, Љутово, Бајмок и Мишићево, радове изводи ЈКП „Чистоћа и зеленило”, док у Чантавиру, Душанову, Вишњевцу, Старом Жеднику, Новом Жеднику и Ђурђину акцију спроводи ДП „Комвал”. Акција се одвија од 28. марта до 26. априла 2011. године.

Пречишћавање блоковских зелених површина обухвата послове пречишћавања са потребним грабљањем, сакупљањем, утоваром и одвозом сакупљеног смећа из стамбених насеља колективног становања – блоковског типа. Акција се одвија од 28. марта до 9. маја 2011. године и обухватиће стамбено насеље „Радијалац“, „Теслино насеље“, МЗ „Кертварош“, МЗ „Нови град“, „Токио“ и „Прозивку“.

Уређењем излетишта за првомајске празнике обухваћена су излетишта у Келебијској шуми код Мајдана и на Тресетишту, а извршиће се од 26. до 30. априла 2011. године. На локацији у Келебијској шуми код Мајдана постављају се три контејнера запремине пет метара кубних, док се на Тресетишту и у Етно кампу поставља по један контејнер запремине пет метара кубних. Након празника извршиће се и завршно уређење.

Контејнери за чврсти и кабасти отпад који не спада у кућно смеће 28. и 29. марта биће распоређени на Палићу на седам локација. Посуде за смеће велике запремине биће у Великом Радановцу, у Пешчариној улици код самоуслуге, у Воћарској и код месне заједнице. У уторак, 29. марта на реду је МЗ „Нови град“. Чишћење блоковског зеленила почело је 28. марта у МЗ „Центар III“, насељу "Токио" и улицама Максима Горког, Кумичићевој и Сенћанском путу и трајаће до 4. априла.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података