Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Нове справе за суботичке гимнастичаре

24.01.2023.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишли су данас, у суботичком Соколском дому, гимнастичку салу која је недавно опремљена новим гимнастичким справама за чију набавку је Покрајински секретаријат за спорт и омладину обезбедио око 2,5 милиона динара. Набавком коња са хватаљкама, коња за прескок, двовисинског женског разбоја, вратила и одскочне даске, у овој модерно опремљеној и функционалној гимнастичкој сали створени су изузетни услови за тренажни процес и припреме за домаћа и међународна такмичења гимнастичарки Соколског друштва „Спартак“ и гимнастичара Гимнастичког друштва „Партизан-Жељезничар“.

 15598_1.jpg

Уз подсећање да је гимнастика спорт који у Суботици има изузетну традицију и да је, 1945. године, гимнастичка секција била једна од шест секција новооснованог „Фискултурног омладинског клуба Јован Микић Спартак“, градоначелник Бакић је изјавио да, захваљујући средствима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину на челу са секретаром Данетом Бастом, суботички гимнастичари и гимнастичарке прве тренинге у 2023. години обављају на новим справама.

„Ово је простор у коме тренирају пионири, јуниори и сениори Соколског друштва ’Спартак’ и Гимнастичког друштва ’Партизан-Жељезничар’, којима смо данас званично предали на употребу нове гимнастичке справе за које је Покрајински секретаријат за спорт и омладину обезбедио средства у висини од око 2,5 милиона динара. Ради се о професионалним справама, најквалитетнијег произвођача како би они могли да, колико-толико, парирају свим осталим клубовима који имају јако добре услове за рад“, истакао је Бакић.

 15598_2.jpg

Додао је да се на свечаном проглашењу добитника признања у традиционалној акцији „Спортиста године Суботице“, у децембру 2022. године, видело какве су резултате током те године постигли суботички гимнастичари.

„Талентовани Ерик Мартон је био пионирски првак државе, Филип Кулић јуниорски првак Србије, а наша велика нада Нина Шабић, после титула првакиње у категоријама пионирки и јуниорки, прошле године је освојила и титулу сениорског првака Србије. Поред средстава које је Покрајински секретаријат за спорт и омладину определио за набавку нових гимнастичких справа, Град Суботица и Покрајински секретаријат обезбедили су средства за уређење спортског терена у Љутову и обнову тениске хале у Дудовој шуми. За реализацију тих пројеката укупно је обезбеђено око 10 милиона динара. Захваљујем се Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на подршци, а гимнастичаркама и гимнастичарима желим да наставе са добрим резултатима. Град Субоица, Покрајина и Република ће им обезбедити неопходне услове за постизање врхунских резултата“, нагласио је градоначелник Бакић.

Покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста, рекао је да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину препознао потребе Града Суботице и гимнастичарских клубова, чији чланови који вежбају у овој сали, и определио 2,5 милиона динара за њено опремање.

 15598_3.jpg

„Набавком ових справа одличног квалитета показујемо да радимо на унапређењу спорта и спортске инфраструктуре на покрајинском нивоу. Суботички гимнастичари и гимнстичарке свакако заслужују да имају најбоље услове за тренинг и ми смо им то омогућили. Захваљујем се градоначелнику Бакићу који нам је на време сигнализирао о каквом је проблему реч и крајем прошле године смо определили ова средства. Град Суботица је добар партнер, од 2018. године, дакле у протекле четири године, Покрајински секретаријат за спорт и омладину уложио је више од 50 милиона динара. Очекујем да ћемо и даље заједно радити и улагати у реализацију за град Суботицу значајних пројеката у области спорта и спортске инфраструктуре“, подвукао је Дане Баста.

Председник Соколског друштва „Спартак“ Зоран Ивановић, који је 1972. године био учесник Олимпијских игара у Минхену, државни првак 1975. и 1977. године, вицешампион Балкана (1974. године) и учесник три Европска и два Светска првенства, рекао је да је у ову салу први пут ушао 1961. године и да су и услови, и справе, тада били потпуно другачији.

 15598_4.jpg

„Град Суботица нам је први пут помогао 1971. године, када је први пут купљен комплет справа од словеначког ’Елана’. Од тада је прошло нешто више од 50 година. Не могу да кажем да парцијално нисмо решавали неке од справа, али оваква, права донација и права промена када је реч о справама, до сада није извршена. Надам се да ово неће бити и последња донација, а наш клуб ће, надам се, сва та улагања оправдати добрим резултатима“, казао је Зоран Ивановић.  

15598_5.jpg

 

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>