Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Завичајна заједница „Република Српска“ у Суботици обележила славу Свети Стефан

09.01.2023.

Завичајна заједница „Република Српска” у Суботици прославила је Дан Републике Српске 9. јануар, већ девету годину заредом као славу свог удружења „Свети Стефан“. Прослави Дана Републике Српске и слави Завичајне заједнице „Република Српска“присуствовали су градоначелник Суботице Стеван Бакић, шеф представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима  у региону Александар Ђедовац, представници 14 завичајних удружења и многи гости.

15569_1.jpg 

Честитајући славу Завичајне заједнице „Република Српска“ и уједно Дан Републике Српске, то јест њен 31. рођендан, градоначелник Бакић је истакао да је Завичајна заједница „Република Српска“  једно од завичајних удружења у нашем граду које бројним активностима настоји да негује и очува културу, традицију и обичаје родног краја. Поред тога ојачава везе са својим сународницима који су остали на својим огњиштима у државама из региона, а са друге стране активно учествује у развоју и промоцији града Суботице и свих оних вредности које  красе наш град.

Градоначелник Бакић је подсетио да је сарадња Града Суботице са Републиком Српском током протеклих нешто мало мање од две године била изузетно активна по сусретима са представницима институција  Републике Српске,  успешним привредницима и многим другим гостима наглашавајући да је на ту сардњу заиста поносан.

„Искористио бих ову прилику да се захвалим шефу Представништва Републике Српске у Србију Млађену Цицовићу, који је допринео да се такви односи развијају. Када говорим о сарадњи незаобилазно је  напоменути да сарадња Републике Србије и Републике Српске никада није била боља, квалитенија и конкретнија него што је сада и на тако високом нивоу, братском, и то захваљујући председнику Србије Александру Вучићу, као и Влади Републике Србије и руководству у Републици Српској“, рекао је Бакић.

 15569_2.jpg

Наглашавајући да су пред нама велика искушења, градоначелник Бакић је истакао неопходност да, како је рекао, будемо још јединственији и сабранији, како бисмо очували наше братске, родбинске, комшијске и друге односе  и оно што је најважније како бисмо тим нашим јединством очували национални идентитет нашу културу и нашу веру православну.

„На крају бих Завичајној заједници ’Република Српска’ још једном честитао славу ’Свети Стефан’, 9. јануар за који наглашавам да је један од највећих датума у српској историји и уједно да честитам Дан Републике Српске свим присутнима и да вама и вашим породицама пожелим добро здравље и пуно среће и радости у 2023. години“, додао је Бакић

Млађен Цицовић  подсетио је на значај 9. јануара 1992. уз истицање да је за њих данашњи дан слобода и будућност

 15569_3.jpg

„Само јединствени, сабрани и ми из Републике Српске и ви из Србије можемо сачувати нашу будућност. Зато заједно славимо све значајне датуме у српској историји, нашу тробојку, заједно градимо многе пројекте и верујем да само тако можемо сачувати и нашу Републику Српску, нашу Србију и наш српски народ“, истакао је Цицовић.

 15569_4.jpg

Присутнима се обратио и директор покрајинског Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац и председник Извршног одбора Завичајне заједнице „Република Српска“ Милорад Ћопић, који се захвалио градоначелнику Стевану Бакићу на, како је рекао, „никад бољој сарадњи између Завичајне заједнице и свих завичајних удружења са градом Суботица“.

Славски колач је освештао отац Драган Стокин, старешина Храма светог вазнесења Господњег док је кумство од Милорада Половине преузео Синиша Мишановић.

15569_5.jpg

Обележавање славе Завичајне заједнице „Република Српска“ и Дана Републике Српске одржано је у ресторану „Двор“ у Суботици. Пре почетка пригодног програм у оквиру кога су евоциране успомене на стварање Републике Српске присутни су минутом ћутања одали почаст свим страдалницима у борби за Републику Српску.

 

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>