Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић се састао са амбасадором Мексика Карлосом Феликсом

23.11.2022.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић састао се данас са амбасадором Сједињених Мексичких Држава у Србији, Карлосом Исауром Феликсом Короном. Пријем у Градској кући уприличен је поводом изложбе „Мексико у историјској штампи Србије” коју је амбасадор Мексика данас свечано отворио у просторијама суботичке Фондације „Данило Киш“. Уз истицање да је имао част да се састане са амбасадором Мексика Карлосом Феликсом, градоначелник Бакић је, обраћајући се медијима након састанка у Зеленој Сали Градске  куће, навео да је током срдачног и отвореног сусрета Његовој екселенцији представио све потенцијале Суботице, као и најбитније развојне пројекте.

 15482_1.jpg

„Разговарали смо и о могућностима успостављања сарадње нашег града како са мексичком амбасадом, тако и са самом државом Мексико. Анализирали смо односе између Србије и Мексика и наш заједнички став је да су они традиционално добри и пријатељски, да су засновани на међусобном поштовању, разумевању и подршци, као и на снажном залагању обе државе за поштовање међународног права. Његовој екселенцији сам изразио велику захвалност због доследне политике и принципијелног става Мексика по питању суверенитета и територијалног интегритета Србије, као и по питању непризнавања самопроглашене независности Косова“, нагласио је градоначелник Бакић.

Додао је да ће амбасадор Карлос Феликс данас свечано отворити изложбу под називом „Мексико у историјској штампи Србије” у просторијама Фондације „Данило Киш“, и позвао Суботичане да је посете.   

 15482_2.jpg

„Ова изложба, као и истоимени дигитални портал, организована је у част 76 година непрекидних дипломатских односа Србије и Мексика, који су успостављени у мају 1946. године. Верујем да ће наше две државе и даље неговати пријатељске односе и да ће Мексико увек остати близак народу Србије. Верујем, такође, да ће у годинама пред нама доћи до веће сарадње нашег града и овог региона са Мексиком, као и да ће укупна робна размена између Регионалне привредне коморе Севернобачког управног округа и Мексика, која је у периоду јануар-септембар ове године износила 4,6 милиона долара, бити знатно већа“, закључио је градоначелник Бакић.

Амбасадор Мексика Карлос Феликс захвалио се градоначелнику Суботице на љубазном пријему, истичући да је „господин Бакић заиста један од примерних градоначелника које ова земља има“.

„Разговрали смо о могућности удруживања Суботице са једним градом у северном делу Мексика и захваљујући овом интересовању радићемо на успостављању сарадње са тим сестринским градом. Захваљујући градоначелнику, стекао сам увид о свим потенцијалима које има Суботица, као и ова регија. Дошли смо до закључка да ћемо радити на повезивању и јачању сарадње између Мексика и Суботице“, нагласио је Карлос Феликс.

15482_5.jpg 

Регија северног Мексика по својим карактеристикама подсећа на Суботицу, рекао је он и појаснио да су то управо они делови који представљају потенцијал за сарадњу у области аутоиндустрије, електронике, електрика, као и да ће се на томе убудуће радити.

„Захваљујући сарадњи са градоначелником данас смо први пут у посети Суботици, где ћемо представити изложбу која нам показује историјску архиву наших држава. Као што је градоначелник истакао, везе између Мексика и Србије су изузетно јаке и пријатељске и током година су се развијале. Управо то је и био један од разлога због којих је Мексико одувек подржавао суверенитет и територијални интегритет Србије у вези са Косовом. Желим да се захвалим градоначелнику на дивном пријему на топлини с којом је дочекао и мене, и државу Мексико“, подвукао је Карлос Феликс.

15482_3.jpg

Након обраћања медијима, амбасадор Карлос Феликс је у просторијама Фондација „Данило Киш“ отворио изложбу „Мексико у историјској штампи Србијеˮ на којој су представљени најзанимљивији чланци са истоименог дигиталног портала који презентује 353 чланка из историјске штампе Србије о Мексику у периоду од 1844. до 1953. године. Суботичани ће ову изложбу моћи да погледају до 14. децембра 2022. године.

 15482_4.jpg

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података