Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

„Регионална депонија“ добила интегралну дозволу за заштиту животне средине (IPPC)

15.11.2022.

Заменик градоначелника Имре Керн и директор Друштва са ограниченом одговорношћу за управљање чврстим комуналним отпадом „Регионална депонија“ Суботица, Глигор Гелерт, данас су, у кругу „Регионалне депоније“ одржали конференцију за новинаре поводом  интегралне дозволе за заштиту животне средине (IPPC) коју је ово предузеће прибавило 9. новембра. Керн је, том приликом, истакао да је Град Суботица, као највећи оснивач „Регионалне депоније“, са великом пажњом и бригом пратио цео процес добијања употребне дозволе, као и добијања IPPC дозволе.

 15474_1.jpg

„Мислим да је ово предузеће, уз много уложеног труда, направило добар посао, нарочито због тога што оригинални систем за пречишћавање отпадних вода у оквиру 'Регионалне депоније' није функционисао. Менаџмент који се налази на челу овог предузећа успео је да реши тај проблем и за урађено заслужује честитке“, истакао је Керн.

Додао је да у последње време, после недавно одржаног састанка у Влади Републике Србије и Министарству заштите животне средине, Јавно комунално предузеће 'Чистоћа и зеленило' довози много веће количине отпада на „Регионалну депонију“ која тај отпад прерађује.

15474_2.jpg
 

„Очекујемо да ће за око пола године, када комплетан отпад са територије града Суботице буде допреман на 'Регионалну депонију', почети санација нехигијенске депоније Александровачка бара. За то имамо пројекат са дозволом и чим држава створи услове, са аспекта финансија, може да се почне са санацијом депоније, након чијег уклањања ће та површина бити претворена у неки парк или зелену површину“, нагласио је Имре Керн.

Глигор Гелерт је казао да је добијање интегрисане дозволе заштите животнесредине (IPPC) резултат динамичног рада током целе године.

 15474_3.jpg

„Овој дозволи су претходиле друге потребне дозволе, попут дозволе за рад комплекса и водне дозволе, али за нас је ово крунски документ који нам пружа могућност сарадње са индустријом и пружа одређену сигурност у пословању. Захваљујем се и менаџменту на агилности, како би се ова дозвола, која се иначе тешко добија, исходовала“, рекао је, између осталог, Глигор Гелерт.

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података