Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић обишао радове на подизању ветрозаштитног појаса на Пачирском путу

12.11.2022.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић обишао је данас радове на подизању ветрозаштитног појаса на атарском путу између Суботице и насеља Пачир. Уз подсећање да је Министарство заштите животне средине, у циљу повећања пошумљености територије Републике Србије средином јануара расписало Јавни конкурс за доделу средстава за суфинансирање реализације пројеката пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета у 2022. години, путем кога је укупно определило 100 милиона динара, градоначелник Бакић је, обраћајући се медијима, истакао да је у у оквиру тог конкурса Граду Суботици одобрено два милиона динара за пројекат подизања пољозаштитних појасева на локацији Катастарске општине Доњи град, односно на Пачирском путу.

 15436_1.jpg

„Укупна средства за пошумљавање Пачирског пута износе 2,5 милиона динара. Министарство заштите животне средине је за суфинансирање набавке садница и извођење радова на пошумљавању земљишта аутохтоним врстама дрвећа и жбуња, на земљишту које је у надлежности суботичке локалне самоуправе, обезбедило два милиона динара, а 500.000 динара Град Суботица. Пољозаштитни појас ће бити подигнут у дужини од 2.400 метара, на површини од 2,16 хектара“, навео је градоначелник Бакић.

Додао је да је планирано да се укупно засади 1.775 садница старости три до пет година, што ће, како је рекао, обезбедити брже успостављање функције пољозаштитног појаса.

15436_2.jpg 

„Ветрозаштитни појас ће бити подигнут са десне стране пута, у три реда, чиме ће бити створена трајна заштита од нежељеног дејства ветра. Критеријум за одабир садница за ово пошумљавање био је да се саде оне врсте које имају интензиван раст и које нису штетне за пољопривредне културе, а истовремено су и медоносне“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Он је изразио захвалност Министарству заштите животне средине и министарки Ирени Вујовић што подржавају еколошки одговорне локалне самоуправе у спровођењу еколошког програма, како на подручју града Суботице, тако и на територији Републике Србије.

15436_3.jpg

Обиласку радова на подизању пољозаштитног појаса на Пачирском путу присуствовао је и државни секретар у Министарству заштите животне средине, Роберт Јакша.

15436_4.jpg 

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података