Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

У Јасеновачкој улици уграђена пумпа за одвођење атмосферских вода

04.11.2022.

Председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) обишао је данас новоуграђену пумпу за одвођење атмосферских вода у Јасеновачкој улици.  Нова пумпа коју је Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ уградило 3. новембра ове године, набављена је средствима градског буџета. Вредност потисне пумпе и њене уградње је 195.000 динара, без ПДВ-а.

15407_1.jpg

„У овој улици сам био 13. јуна 2020. године, јер сам у тој предизборној кампањи од мојих сарадника тражио да ме воде у оне улице где су највећи проблеми, где грађани најтеже живе, где има јако великих проблема, а ради се  о улицама, као што је Јасеновачка, која је свега 2,5 километара од  Градске куће и ова  улица и становници ове улице су 'пливали' након сваке кише“, подсетио је др Балинт Пастор.

У протекле две године у овој улици, осим што је уграђена ова потисна пумпа, постављен је гребани асфалт, истакао је др Балинт Пастор и додао да је пре тога постављена гасоводна мрежа, упркос свим финансијским потешкоћама најпре због пандемије, а потом и због  економске  и глобалне политичке кризе  у свету.

„Ипак су помаци учињени, неке инвестиције  су урађене. Нажалост, оваквих улица у Суботици има јако пуно, али ово може да  послужи као преседан, као један пример који доказује да оно што обећавамо то и испуњавамо и настојаћемо да то тако буде и у будућности“, нагласио је др Балинт Пастор.

15407_2.jpg

Он је овом приликом подвукао да ће се водити рачуна о свим месним заједницама и да неће бити привилегованих месних заједница.

„Што се тиче будућности ова улица ће захваљујући програму „Чиста Србија“ добити 390 метара канализационе  мреже, након чега ће бити потребно асфалтирање улице“, рекао је др Балинт Пастор.

Према речима директора ЈКП „Водовод и канализација“ Ђерђа Шугара, ЈКП „Водовод и канализација“ у Јасеновачкој улици не пружа услугу одвођења отпадних вода, већ обавља техничку асистенцију.

15407_3.jpg

„Наиме, овде је најнижа тачка Јасеновачке улице где се након већих падавина заустави већа количина воде. Месна заједница 'Ново село'  је заједно са градом пре десет година направила шахту из које се уз помоћ ове црпне станице препумпава кишница до градске канализације, која је у улици паралелно са Јасеновачком“, објаснио је Ђерђ Шугар.

15407_4.jpg 

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података