Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Најављена 27. седница Скупштине града Суботице

05.10.2022.

„На сутрашњој 27. редовној седници Скупштине града укупно ће се наћи 22 тачке дневног реда међу којима је најбитнија она у вези доношење Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Града Суботице за 2022. годину, односно ребаланс буџета за ову годину. Буџет је врло коректно и добро планиран у децембру прошле године, тако да измене нису велике. Приходна страна буџета се, у складу са планираном динамиком, јако добро пуни и ово је прилика да изразим захвалност и привредним друштвима која функционишу на територији града Суботице, и грађанима, јер су два основна прихода буџета у свакој јединици локалне самоуправе, па и у Суботици, порези на зараде и порез на имовину“, рекао је председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру у Градској кући, уприличеној уочи 27.  седнице Скупштине града која је заказана за 6. октобар 2022. године (четвртак), са почетком у 9.00 часова.

 15362_1.jpg

Уз констатацију да основица пореза на имовину у последње две године није повећана, др Балинт Пастор је рекао да су ребалансом планирана средства која су у претходном периоду, након аплицирања, добијена од Републике Србије и АП Војводине.

„Међу најзначајнијим пројектима који су подржани средствима буџета Републике Србије и АП Војводине, а нису били у плану буџета, јесу 274 милиона динара од АПВ за наставак изградње зграде Народног позоришта,  170 милиона динара од АПВ за реконстукцију и изградњу саобраћајница, а биће средстава и за обнову школа на територији града, као и за неке њихове пројекте. Од Републике Србије добијено је 230 милиона динара за наставак изградње аква парка на Палићу“, казао је др Балинт Пастор.

Истакао је да се приступа изради Плана генералне регулације за насеље Бачки Виногради и да је то први пут да ће ова месна заједница имати такав план.

„То је предуслов за развој комуналне инфраструктуре у будућности и зато је важно да се усвоји одлука о изради Плана генералне регулације за то насеље. Поред тога, имаћемо још неколико одлука о изради планова детаљне регулације и генералне регулације“, рекао је др Балинт Пастор.

15362_2.jpg

Додао је да ће Скупштина града дати сагласност на измене програма пословања одређених јавних и јавно-комуналних предузећа.

„Овде бих издвојио само ЈКП 'Водовод и канализација' јер ће се радити неки пројекти који првобитно нису били предвиђени и планирани. Реч је о изградњи и опремању једног бунара у Чантавиру, и једног бунара на Водозахвату I. То је, наравно, значајно због неометаног и квалитетног снабдевања пијаћом водом. Други пројекат је изградња водоводне мреже у МЗ 'Зорка' у четири улице, а то су:  Пролетерских бригада, Сутјеска, Покрет несврстаних и 12. Нова. Ови пројекти ће се делимично реализовати до краја ове године, јер је део средстава планиран ребалансом буџета, док ће други део бити планиран у буџету за 2023. годину“, нагласио је др Балинт Пастор.

Навео је и да ће на сутрашњој сеници Скупштине града за директора ЗОО врта на Палићу бити именована Соња Мандић.

„Желим да похвалим рад Соње Мандић, која је годину дана вршилац дужности директора Зоолошког врта Палић и драго ми је што ћемо је именовати за директора на манадатни период од четири године. Зоолошки врт на Палићу је далеко од старе славе, али је у последњих годину дана, захваљујући директорици и запосленима, у њему је много тога урађено. Зоолошки врт на Палићу ће, извесно је, обогатити туристичку понуду Палића и Суботице који су у врху туристичких дестинација у Републици Србији“, закључио је др Балинт Пастор.

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>