Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић отворио на овим просторима јединствен Музеј порцелана

21.09.2022.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић данас је свечано отворио Музеј порцелана, у улици Матије Корвина 11, чији је оснивач  Удружење грађана „Музеј порцелана из наших кућа“, из овог града. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да је са великим уважавањем прихватио позив председника Удружења грађана „Музеј порцелана из наших кућа“ Николе Славића да отвори овај музеј где  је, како је рекао, на 116 квадратних метара изложбеног простора изложено више од 2.000 изузетно вредних, углавном ручно осликаних порцеланских предмета.|

 15346_1.jpg

„Надам се да ће ова, пет година сакупљана колекција порцеланских предмета који су се користили на овим просторима у последњих двеста година, бити од користи и нашем граду, и широј заједници, како у образовне, тако и у туристичке сврхе“, нагласио је градоначелник Бакић.

Он је оснивачима Музеја који су, како је рекао, са пуно ентузијазма и љубави приступили целом овом пројекту, честитао на отварању једног оваквог простора.

 15346_5.jpg

„Оснивачима Музеја порцелана желим да у потпуности реализају своју мисију везану за овај несвакидашњи музеј“, закључио је градоначелник Бакић.

Никола Славић је изразио захвалност градоначелнику Бакићу на  времену издвојеном да отвори овај музеј и на тај начин за Удружење на чијем је челу увелича овај изузетно важан дан.

 15346_3.jpg

„Ми у Удружењу смо о овом дану сањали, били упорни, доследни и напокон дочекали да порцелан у који смо се  заљубили изложимо јавности. Верујем да овај музеј неће бити магацин порцелана, већ простор који ће да живи, да се допуњава и обогаћује на понос не само Суботице, већ и Србије. Колико је нама познато, не постоји слична установа у нашој земљи, чак ни у окружењу. Било је, истина, изложби и галерија које су трајале један краћи временски период, али ништа да траје“, рекао је Славић.

Порцелански предмети у овом музеју груписани су по мануфактурама, односно произвођачима као што су Мајсен, Розентал, Херенд, Жолнаи, Стари Беч,  Ломаносов и други.

15346_4.jpg

Према Славићевим речима, Музеј порцелана ће почети са радом већ сутра, 22. септембра, од 10.00 часова, цена улазнице ће бити 300 динара, а улаз за ученике је бесплатан.

  

 

European City of SportИзборна комисија Града СуботицеПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Медија-центар и ПротоколLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>