Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић обишао сензорну собу и летњиковац у Дому „Колевка“

20.09.2022.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и директор Дома за децу ометену у развоју „Колевка“, Стојан Соковић, обишли су данас Дневни боравак „Звездице“ Дома „Колевка“ где је средствима Града Суботице опремљена сензорна соба и изграђен летњиковац. Уз истицање да је ово један од оних дана када може да каже да је поносан на своје сараднике и чињеницу да је заједно са њима урадио нешто квалитетно за кориснике дневног боравка и запослене, градоначелник Бакић је навео да је локална самоуправа за реализацију ова два пројекта укупно издвојила 2,4  милиона динара – 1,7 милиона динара за опремање сензорне собе и 700.000 динара за изградњу летњиковца. 

 15344_1.jpg

„Изградњом нових објеката, реконструкцијом старих и њиховим опремањем по најсавременијим светским стандардима побољшани су  услови за боравак деце која имају одређене сметње у развоју и рад запослених, а самим тим и услуге социјалне заштите које се пружају у овој установи. Искористио бих ову прилику да изразим захвалност Канцеларији за јавна улагања Владе Републике Србије која je препознала потребу улагања у Дом 'Колевка' и у те сврхе укупно определила око 870 милиона динара, као и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања које је издвојило додатна средства за опремање објеката“, нагласио је градоначелник Бакић.

Уз констатацију да се за „Колевку“ може слободно рећи да сада располаже можда и најбољим капацитетима за своју делатност не само у нашој земљи, него и у региону, он је рекао да је локална самоуправа, поред средстава издвојених за сензорну собу и летњиковац, определилила и средства за рад Дневног боравка „Звездице“ и Дневног боравка за ментално недовољно развијена лица изнад 18 година, који функционишу у оквиру Дома „Колевка“.

15344_2.jpg 

„За рад Дневног боравка 'Звездице' Град Суботица је ове године определио нешто више од 10 милиона динара, а за рад Дневног боравка за одрасла лица у Банијској улици 10,67 милиона динара. Наша подршка деци са сметњама у развоју и ментално недовољно развијеним одраслим лицима истовремено је и порука да они нису сами, да је њихов град уз њих и да ће тако бити и у годинама пред нама“, подвукао је градоначелник Стеван Бакић.

Директор Дома „Колевка“ Стојан Соковић је казао да у Дневном боравку „Звездице“, намењеном за децу до 18 година, тренутно има 27 корисника, у Дневном боравку за одрасла лица у Банијској 42 корисника и да Дом „Колевка“ укупно има 160 корисника.

15344_3.jpg 

Упитан да нешто више каже о сензорној соби и летњиковцу, Соковић је, између осталог, казао да сензорна соба представља интерактивни простор специјализовано опремљен за подстицање чула вида, слуха и додира код особа са поремећајем сензорне интеграције и да се све активности планирају и спроводе према индивидуалним потребама сваког детета и областима развоја које треба да се подстакну, а да је летњиковац намењен за интерактивне и друге радионице деце која похађају Дневни боравак „Звездице“.

15344_4.jpg

ПОПИС 2022

Избори за чланове националних савета

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града Суботице

Медија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података