Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Реконструкција зграде Народног позоришта биће завршена до 1. септембра наредне године

13.09.2022.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Суботице Стеван Бакић, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Милош Малетић, обишли су данас насеље Љутово, у коме се изводе радови на изградњи две улице у оквиру пројекта „Изградња и рехабилитација саобраћајне инфраструктуре у граду Суботици“, а потом и зграду Народног позоришта у Суботици. Игор Мировић је, након што је градоначелнику Бакићу уручио анекс Уговора о преносу средстава за извођење VIII/2 фазе радова на згради Народног позоришта, изјавио како ће Покрајинска влада са додатних 274 милиона динара финансирати завршетак једног од раније започетих дугогодишњих пројеката – адаптацију, реконструкцију и доградњу зграде Народног позоришта у Суботици и да је Покрајинска влада преузела да финансира компленту суму и завршетак овог посла како бисмо 1. септембра 2023. године, као што је договорено данас, имали гала концерт на отварању реконструисаног објекта Народног позоришта.|

 15334_1.jpg

„С обзиром на то да смо у потпуности уредили финансије, успели смо да обезбедимо и онај новац који је требало да обезбеди Влада Србије и Град Суботица. Ту смо добили на времену, јер да смо чекали још ова два нивоа власти, новац бисмо обезбедили тек од пролећа следеће године. Тако смо овим гестом добили најмање шест месеци на времену и можемо са планом и амбицијом да приступимо том 1. септембру наредне године“, казао је председник Мировић.

Мировић је додао да ће се одмах након тога приступити и планирању уређења концертне дворане који ће, како је рекао, такође помоћи Покрајинска влада.

„Оно што је важно јесте да ћемо повећати број запослених у Народном позоришту у Суботици, јер сад имају сасвим друге услове и друге могућности, а верујем и веће амбиције да се овде створи једно елитно позориште којим ћемо се поносити и на домаћем, али и на међународном плану. Култура захтева и имаће посебну подршку покрајинске администрације и у наредним годинама. Немамо ниједан незавршени објекат, ниједан незвршени проневерени посао, а наше финансије смо уредили тако да можемо да дамо конкретне планове и обећамо реализацију одређених послова“, истакао је Мировић.

 15334_3.jpg

Навео је да је за финансирање изградње и рехабилитацију саобраћајне инфраструктуре у Суботици, и у насељеним местима Таванкуту, Келебији, Вишњевцу, Палићу  и Љутову, укупне дужине око 8500 метра, Покрајинска влада путем Управе за капитална улагања Војводине само за ову годину издвојила 170 милиона динара

„Морамо даље да наставимо са асфалтирањем улица тамо где на територији града Суботице до сада нисмо имали асфалт. Постигли смо договор да у Љутову обезбедимо средства за асфалтирање свих неасфалтираних улица у том месту. Имамо новца, заједнички можемо да урадимо и више, идемо амбициозније у тај посао наредне године“, поручио је Игор Мировић.

Уз изражавање захвалности на данашњој посети, градоначелник Бакић је подсетио да је Град Суботица у марту ове године, путем конкурса код Управе за капитална улагања АП Војводине обезбедио 170 милиона динара за реализацију пројекта „Изградња и рехабилитација саобраћајне инфраструктуре у граду Суботици“ који обухвата изградњу шест улица и рехабилитацију Новосадског пута, односно обилазнице око Палићког језера, да су радови на Новосадском путу, вредни 72 милиона динара, окончани и да су, такође, завршени радови на изградњи коловоза у улици Милована Глишића у МЗ „Александрово”, вредни четири милиона динара.

У оквиру овог пројекта у току су и радови на изградњи коловоза у улицама Розике Вуковић и Вишњина, у насељу Љутово. Данас смо се уверили да се радови одвијају планираном динамиком, на задовољство мештана Љутова који  сами кажу да се више од десет година у тој месној заједници  није изградила ниједна улица. Радови на изградњи коловоза у Вишњиној улици изводе се у дужини од 1400 метара, а у Розике Вуковић у дужини од 600 метара. Обе саобраћајнице широке су по три метра, а укупна вредност радова за обе улице је 41,5 милиона динара. У оквиру овог пројекта остало је још да се изграде коловози у три улице, а то су: 4. јул у МЗ 'Келебија', Самоборска у МЗ ‘Мали Радановац’  и Змај Јовина у МЗ ‘Вишњевац’, рекао је градоначелник Бакић.

15334_2.jpg

Говорећи о реконструкцији зграде Народног позоришта, градоначелник Бакић је казао да је ту дошло до застоја у радовима из више објективних разлога, пандемије ковида-19 и поремећаја тржишних цена грађевинског материјала, као и украјинске и енергетске кризе.

„Захваљујући Покрајинској влади и председнику Покрајинске владе Игору Мировићу обезбеђена су недостајућа средства у висини од 275 милиона динара и данас ми је тај анекс уговора о преносу тих средстава свечано уручен. То значи да ће већ од сутра та средства бити на рачуну и да идемо у  реализацију VIII/2 фазе у којој очекујемо да се заврше радови у свим болоковима објекта, осим у концертној дворани која је, сама по себи, засебна целина, тако да ће Позориште моћи несметано да функционише без обзира на реконструкцију те дворане“, нагласио је градоначелник Бакић.

15334_4.jpg

Додао је да су Покрајинска влада и председник Покрајинске владе Игор Мировић много пута, у свим областима, помогли Град Суботицу, да верује да ће и убудуће пружати подршку и да је то најбољи пример сарадње два нивоа власти – покрајинске и локалне.

„Нагласићу и данас, као што ћу то увек да чиним, да за све ово што планирамо, пројектујемо и реализујемо треба да будемо захвални ситуацији и свим условима које нам је обезбедила политика мира, стабилности и економског напретка, коју мудро спроводи наш председник Србије Александар Вучић“, подвукао је градоначелник Бакић.

15334_5.jpg

 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>