Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Најављен програм обележавања Дана града

23.08.2022.

Богат осмодневни програм уочи 1. септембра, Дана града, представљен је данас у Медија-центру у Градској кући. Члан  Радне групе за организовање прославе Дана града Јасмина Стевановић најавила је 5. Суботички полумаратон који стартује у недељу 28. августа. Како је истакла 1. септембра следи већ  традиционално подизање заставе уз наступ дувачког оркестра, свечана седница Скупштине града, а у богатом музичком програму наступиће Зорица Брунцлик, оркестар „100 виолина“и Суботички симфонијски оркестар са гостом солистом Стефаном Миленковићем.

 15300_1.jpg

„И ове године, као и претходних, потрудили смо се да у неколико дана понудимо разноврстан програм који ће Суботичанима и свим гостима пружити прилику да уживају у овој манифестацији.  Оно што већ традиционално претходи свачаности и што је некако  увертира за свечани догађај је 5.суботички полумаратон који стартује у недељу 28.августа, са почетком у 8.00  и траје до 13 часова. Ово је јубиларни, пети по реду полумаратон који ће свој јубилеј прославити са највећим бројем пријављених тркача до сада, очекује се 1400 тркача на улицама које су у рути“, истакла је Јасмина Стевановић.

Ове године, дан уочи Суботичког полумаратона, навела је, биће отворен "Тркачки сајам" а новина је да ће се испред зграде Народног позоришта одржати промоција  безбедности саобраћаја.

„За четвртак, 2.септембар, у 10 часова планиран је сада већ традиционални догађај у склопу прославе Дана града, а то је посета градоначелника и председника Скупштине  града суботичком породилишту, када дарују  све  бебе рођене на Дан града и њихове мајке“, најавила је Јасмина Стевановић.

 15300_2.jpg

Централни догађај прославе Дана града је тродневни музички програм, који ће се, како је објаснила Јасмина Стевановић, у случају лошег времена одржати у Хали спортова.

„У четвртак , 1. септембра, на централном градском тргу, са почетком у 21 час, свим суграђанима, свим љубитељима добре народне музике понудили смо два сата уживања у концерту Зорице Брунцлик. Наредног дана, 2.септембра, од 21 сат, на великој бини постављеној на Тргу слободе, изузетно атрактивним програмом, представиће се "Оркестар 100 виолина". Суботички симфонијски оркестар одржаће традиционални концерт 3. септембр а као гост наступићесолиста  Стефан Миленковић, рекла је Јасмина Стевановић.

Осим Суботичког полумаратона и већ традициопналне трке за децу чланица Градског већа задужена за област туризма, инвестиција и међународне сарадње  Харгита Ерчи истакла да ће се у понедељак, 29. августа у башти Синагоге, а у организацији Фондације „Суботичка Синагога” одржати концерт „Под сјајем звезда”.

 15300_3.jpg

„Из богатог програма за Дан града издвојила бих наступ светски познатог и јединственог ансамбла '100 виолина' носиоца награде 'За неговање наслеђа' Мађарске. Рачунамо на велики број посетилаца и надам се да ће расположење бити веома добро“, нагласила је Харгита Ерчи.

Уметнички директор Суботичког симфонијског оркестра Милош Николић рекао је да је припремљен богат репертоар бисера класичне музике.

 15300_4.jpg

„Као солиста уз нас наступа наш најцењенији виолиниста, сигурно један од најбољих на свету Стефан Миленковић. Маестро је Микица Јевтић, а нови концерт мајстор биће Викторија Курина“, рекао је Милош Николић.

Према речима дирекора Туристичке организације Суботице Александра Медаковића ове године за прославу Дана града издвојено је нешто више од 6,4 милиона динара.

 15300_5.jpg

„Од 1. до 3. септембра биће организоване бесплатне пешачке туре у терминима од 13 до 15 часова  за све суграђане и туристе који буду боравили у нашем граду. Туристички информативни центар радиће продужено за време прославе Дана града од 8 до 20 часова“, рекао је Медаковић.

Представници Радне групе за прославу Дана града апеловали су на све који дођу на трг да не уносе у простор где је публика стаклену амбалажу и алкохолна пића.   

Установе културе у оквиру својих институција такође су припремиле богат културни програм.

15300_6.jpg

„Са свим догађајима који су саставни део манифестације, а пре свега се односе на програме установа културе, грађани ће, осим путем медија, моћи да се упознају на сајту града Суботице али укратко, предвиђен је богат културни програм, промоције књига, изложбе, представе, филмови,као и увек у Народном позоришту, Дечјем позоришту, Савременој галерији, Музеју, Градској библиотеци, Арт биоскопу Лифка, Фондацији Данило Киш,  у ЗОО врту храњење животиња као посебан изазов пре свега за децу“, додала је Јасмина Стевановић.

 

           

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>