Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић: Суботица је била важан чинилац система одбране

26.05.2022.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић поздравио је данас, у Великој већници Градске куће, начелника Регионалног центра Министарства одбране Нови Сад (РЦ МО Нови Сад), пуковника Миодрага Надлачког, са сарадницима из Управе Регионалног центра, начелнике центара Министарства одбране са територије АП Војводине и припаднике Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Суботица, на челу са начелником потпуковником Синишом Рангеловим,  који су у оквиру планских активности РЦ МО Нови Сад на територији надлежности Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Суботица обишли неке од знаменитости у овом граду, између осталих и Градску кућу.

 15162_1.jpg

„Суботица је још од 13. новембра 1918. године и уласка славне Српске војске била привржена оружаним снагама своје земље и поносна на све оне Суботичане који су одабрали војнички позив. Многи од њих били су учесници борби за ослобођење како овог града тако и наше државе, а највише их је било у оквиру 8. војвођанске ударне бригаде и 51. војвођанске дивизије“, рекао је, том приликом, градоначелник Бакић.

Он је истакао да је Суботица била важан чинилац система одбране, како у Југословенској народној армији, тако и у Војсци Југославије, и да су Суботичани дали свој херојски допринос одбрани земље током НАТО агресије и збрињавању великог броја избеглица током сукоба деведесетих година.

„Војска је увек била гарант мира и безбедности и у нашој локалној самоуправи, увек је прва помагала у свим ванредним ситуацијама, као и бројним другим приликама битним и за град, и за грађане. Нажалост, у складу са савременим стратегијама одбране, у Суботици нема више војних јединица и активних касарни, али је одлична сарадња са Министарством одбране наставила да се унапређује у сваком смислу“,  казао је градоначелник Бакић.

15162_2.jpg 

Додао је да Град Суботица редовно измирује своје обавезе према суботичком центру, у складу са Законом о одбрани, и да је поносан што је суботичка локална самоуправа у целости измирила дуг од 214 милиона динара за имовину коју је Град Суботица купио од Министарства одбране.

„Војни објекти у Суботици сада су у пуном власништву града и очекујемо да ће дати свој допринос развоју локалне средине, као што су некад доприносили њеној безбедности. Желим вам угодан боравак у нашем граду и срећан рад на даљем јачању наше Војске и нашег система одбране“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

На срдачном пријему и добродошлици градоначелнику Бакићу захвалио се начелник РЦ МО Нови Сад,  пуковник Миодраг Надлачки.

 15162_3.jpg

„Ми смо се одлучили да нашу данашњу активност реализујемо у Суботици, зато што у овом граду нема јединица Војске Србије. Одлучили смо се да из Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Суботица до Градске куће прошетамо у униформама. Желели смо да нас виде Суботичани и да ми видимо грађане Суботице, тим пре што су и грађани, и локална самоуправа и Војска једна целина која је на истом задатку, а то је – припрема за одбрану, одбрана и јачање Републике Србије у свим елементима“, поручио је Надлачки.

 15162_4.jpg

Након пригодних обраћања, пуковник Миодраг Надлачки уручио је градоначелнику Стевану Бакићу захвалницу помоћнице министра одбране за људске ресурсе Катарине Томашевић за остварену успешну сарадњу и допринос јачању функционалних способности РЦ МО Нови Сад.

15162_5.jpg

Пријему у Великој већници Градске куће присуствовали су и помоћници градоначелника, Весна Босанчић и Марко Марић.

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података