Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић присуствовао Изборној седници Скупштине Црвеног крста Суботица

12.05.2022.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић присуствовао је данас Изборној седници Скупштине Градске организација Црвеног крста Суботица 3а мандатни период 2022-2026. година. Уз подсећање да је прошле године имао част да се обрати на годишњој скупштини ове племените организације поводом обележавања 135. годишњице њеног постојања и рада, градоначелник Бакић је, обраћајући се присутнима у просторијама Црвеног крста, рекао да је данашње окупљање, уприличено током Недеље Црвеног крста широм наше земље, прилика  и за осврт на период од претходне скупштине и да се ода признање свим волонтерима и стручњацима Црвеног крста Суботице који су дали свој велики допринос у процесу масовне имунизације у нашем граду.

 15142_1.jpg

„Као што су били кључни део комуникације са грађанима и допремања помоћи, током ванредног стања 2020. године, тако су ваши волонтери одиграли велику улогу и у позивним центрима за имунизацију, где су обавили више од 70.000 разговора, а помагали су и на вакциналним пунктовима вредним лекарима и медицинским радницима Дома здравља“, навео је Бакић.

Истакао је како је Град Суботица у свом рестриктивном и максимално сведеном буџету за прошлу годину први пут издвојио средства за јавна овлашћења Црвеног крста, и да је мимо редовног финансирања Народне кухиње и Прихватилишта за бескућнике, обезбеђено више од 3,3 милиона динара за организовање теренских акција добровољног давалаштва крви и деловање у несрећама.

 15142_2.jpg

„Тада сам обећао да ћемо са подршком наставити, а ове године одвојена су средства у истом износу као и претходне и то ће обезбедити стабилно спровођење и стално усавршавање јавних овлашћења Црвеног крста у нашем граду. Колико је то важно говори и податак да је на терену, кроз акције добровољног давалаштва, 2020. године прикупљено 650 драгоцених јединица крви, а већ 2021. када је Град увео финансијску подршку, резултат је био 875 прикупљених јединица за потребе трансфузиологије у нашој Општој болници и шире. Изузетно смо поносни на такве резултате и увек ћемо тражити начине да још више подржимо и помогнемо активности Црвеног крста Суботице“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Он је, на крају, Скупштини пожелео успешан рад и у име свих суграђана и своје име изразио захвалност Градској организацији суботичког Црвеног крста  на племенитом, хуманом и пожртвованом активизму.

 15142_3.jpg

На Изборној седници Скупштине Црвеног крста Суботица за мандатни период 2022-2026. година укупно је одржано 11 тачака дневног реда. У оквиру седме тачке дневног реда на мандатни период 2022 – 2026. година изабрани су: Управни и Надзорни одбор Црвеног крста Суботица, председник и потпредседник Црвеног крста Суботица и предложени су члан Скупштине Црвеног крста Србије и чланови Скупштине Црвеног крста Војводине.

Након Изборне седнице Скупштине  Градске организације Црвеног крста Суботица, одржана је конститутивна седница Управног одбора на којој је за секретара суботичког Црвеног крста поново именован досадашњи секретар др Синиша Трајковић.

15142_4.jpg

Изборној седници Скупштине Црвеног крста Суботица присуствовали су и чланови Градског већа, Илија Ђукановић и Срђан Самарџић.

 

 

Избори 2022

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја