Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић присуствовао отварању школске манифестације „Пројектна недеља“

10.05.2022.

У Техничкој школи „Иван Сарић“ данас је отворена „Пројектна недеља“, традиционална манифестација која афирмише и промовише креативност и инвентивност ученика суботичких основних и средњих школа. Отварању „Пројектне недеље“, чији је мото „Идеја, реализација и презентација“, присуствовали су и заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Милан Ковачевић, и градоначелник Суботице Стеван Бакић.

 15135_1.jpg

Градоначелник Бакић је, том приликом, истакао да ова манифестација већ 15 година окупља најкреативније младе људе Суботице и да она сведочи да и Техничка школа „Иван Сарић“, као домаћин, и све остале образовне установе које учествују одавно разумеју важност креативности и иновација.

15135_2.jpg 

„Како показују примери наших великих научника, проналазача и предузетника – у нашим људима је највећи потенцијал Србије. Зато је важно да на овако организован и системски начин подржавамо иновативност наших младих суграђана који треба да осете колико су нам, као граду и држави, битни. Можда ће управо неки од пројеката који су овде представљени једнога дана постати важни патенти и решења за многе проблеме.  Свим учесницима ’Пројектне недеље’ желим пуно успеха и да буду поносни на оно што излажу у оквиру ове манифестације“, нагласио је градоначелник Бакић.

Заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине–националне заједнице, Милан Ковачевић, изразио је захвалност свима који су својим радом и залагањем допринели презентацији иновативних идеја на овој манифестацији

 15135_3.jpg

„Велики број одржаних ’Пројектних недеља’ говори о квалитету ове манифестације и оправданости идеје због које смо се и данас састали. Надам се да ће након размене искустава и сумирања утисака о представљеним иновативним идејама учесника моћи да се оцени да ли је ове године учињен помак у односу на прошлогодишњу манифестацију“, рекао је, између осталог, Ковачевић.

Директор Техничке школе „Иван Сарић“, Жељко Рајчић, навео је да та школа од 2007. године организује „Пројектну недељу“, као јединствену школску манифестацију на овим просторима.

 15135_4.jpg

„Ове године у пет категорија надметаће се 70 пројеката које ће оцењивати 15 чланова комисије која је састављена од еминентних личности из света образовања, културе и привреде. Такмичиће се 150 учесника у својим категоријама: примењена аутоматизација и роботика; уређаји, производи, склопови, макете и експерименти; информатика; активности, догађаји и друштвени ангажман, укључујући и пету категорију у којој су пројекти ученика основних школа. Оригиналност и комплексност идеје, квaлитет реализације и убедљивост ученика у комуникацији са комисијом јесу општи критеријуми који вреднују пројекте одакле проистичу најбољи од најбољих“, казао је Рајчић.

15135_5.jpg 

Пројекти учесника манифестације из шест суботичких средњих и исто толико основних школа изложени су у сали Техничке школе „Иван Сарић“ и сви заинтересовани данас могу да их виде од 10.00 до 15.00 часова. Свечана додела награда биће уприличена сутра, у 12.00 часова.

У организацији манифестације „Пројектна недеља“, поред Техничке школе „Иван Сарић“, учествује и Пословни инкубатор Суботица.

15135_6.jpg

Избори 2022

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја