Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић обишао Дневни боравак за одрасле при Дому „Колевка“

17.11.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић обишао је данас Дневни боравак за ментално недовољно развијена одрасла лица који функционише у оквиру Дома за децу ометену у развоју „Колевка“, и том приликом истакао да суботичка локална самоуправа настоји да унапреди услове за рад Дневног боравка за одрасле у Банијској улици, јер је реч о објекту од животне важности како за кориснике, тако и за њихове родитеље који знају да су њихова деца у лепом амбијенту, у природи и миру и са стручним и посвећеним особљем.

 14690_1.jpg

„Обишли смо данас објекат за боравак одраслих лица, корисника услуга ‘Колевке‘  која у својој племенитој мисији особе са сметњама у развоју прати цео живот и чини све да им олакша свакодневицу. Дневни боравак у Банијској улици постоји од 1968. године и један је од најстаријих у земљи. Од 2015. године је под управом ‚Колевке‘  и од тада су његови капацитети значајно унапређени. Овде ради петоро врхунских  професионалаца, а под уговором је тренутно 38 корисника услуга овог објекта”, истакао је градоначелник Бакић.

Град Суботице је, навео је, ове године финансирао реконструкцију крова са три милиона динара, прошле године урађена је комплетну ограда око објекта, а 2019. беторнирано је двориште са стазама, инвестиција за коју је из градског буџета обезбеђено око 500.000 динара.

 14690_2.jpg

„Ове године издвојили смо укупно 13 милиона и 205 хиљада динара за рад Дневног боравка у Банијској и тако ћемо и наставити у годинама које долазе, да појачавамо редовно финансирање и тражимо увек нове пројекте кроз које можемо да унапредимо услове за кориснике и запослене. Моја данашња посета је снажна порука да нису сами, да је њихов град уз њих и да ће тако бити и у будућности“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Обиласку Дневног боравка за одрасле, у Банијској 65, у Суботици, присуствовали су и члан Градског већа, Срђан Самарџић, и в. д. директора Дома за децу ометену у развоју „Колевка“, Стојан Соковић.

14690_3.jpg

 

 

 

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и Протокол

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података