Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Најављена 14. седница Скупштине града Суботице

06.10.2021.

„На дневном реду сутрашње, четрнаесте седнице Скупштине града наћи ће се 15 тачака дневног реда међу којима су најважније доношење Решења о доношењу Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града Суботице у 2021. години и доношење Одлуке о доношењу Плана детаљне регулације за део простора насеља Чантавир између деонице Општинског пута Суботица-Чантавир, заштитног појаса водотока Чик и деонице државног пута IIБ реда бр. 303“, рекао је председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру у Градској кући, уприличеној поводом 14. седнице Скупштине града која је заказана за четвртак, 7. октобар 2021. године, са почетком у 9.00 часова.

14603_1.jpg 

Доношење годишњег програма заштите уређења и коришћења пољопривредног земљишта тема је која се понавља обично крајем године, казао је Пастор, и додао да га радује то што ће се, за разлику од прошле године када је овај програм усвојен у децембру, ове године усвојити на октобарској седници Скупштине града.

„Као што знате, на тај програм сагласност треба да да Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и обично се чека на ту сагласност, али ове године већ на октобарској седници Скупштине града моћи ћемо да усвојимо годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта. За све грађане Суботице, значи не само за оне који се баве пољопривредом и који живе од пољопривреде, битно је да Град остварује приход од 99,56 милиона динара од овог програма. То је 40 одсто укупних средстава, с обзиром на то да према републичком закону 40 одсто прихода припада јединици локалне самоуправе, а по 30 посто АП Војводини и Републици Србији. Од ових средстава надлежни секретаријат планира буџет који користи за три намене: за развој пољопривреде, за мере подршке руралном развоју и за изградњу објекта за сакупљање и прераду производа животињског порекла“, нагласио је Балинт Пастор.

14603_2.jpg 

Усвајањем Плана детаљне регулације за део простора насеља Чантавир, како је рекао, планира и изградња кружног тока на раскрсници државног пута другог реда Нови Жедник-Чантавир и локалног пута Суботица-Чантавир.

„Изградиће се, дакле, један нови кружни ток, а поред тога извршиће се и пренамена некадашњих  железничких парцела и дефинисати заштитна зона потока Чик“, навео је Балинт Пастор.

Уз констатацију да је у јавности већ било речи о именовању новог вршиоца дужности директора Зоолошког врта Палић и да је за ту функцију предложена Соња Мандић, др Балинт Пастор је истакао да се нада да ће она на сутрашњем скупштинском заседању бити изабрана за вршиоца дужности директора ове установе и да ће након дуго времена Зоолошки врт на Палићу поново бити оно што је некад био.

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја