Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Отворени 24. „Дани пчеларства“

25.09.2021.

Члан Градског већа задужен за област привреде, Срђан Самарџић, данас је у име градоначелника Суботице Стевана Бакића свечано отворио двадесет и четврте по реду „Дане пчеларства“ који се на Тргу републике, код Плаве фонтане, у организацији суботичког Удружења пчелара „Пчела“ одржавају од 24. до 26. септембра. Ова традиционална манифестација окупила је 19 произвођача меда и других пчелињих производа из наше земље, као и неколико произвођача пчеларске опреме, прибора и алата.

14581_1.jpg 

Уз истицање да у нашем граду пчеларство има дугу традицију, Самарџић је, обраћајући се присутнима, посебно поздравио младе и децу који су, како је рекао, својим наступом уочи свечаног отварања  улепшалу ову манифестацију.

 14581_6.jpg

„Верујем да ће се и неко од тих малих-великих људи у догледној будућности посветити пчеларству. Промоција меда и других пчелињих производа значајна је и због промоције  здравог начина живота путем здраве исхране, што је посебно  важно у смислу једне од превентнивних мера као одговор на изазове кроз које смо као друштво пролазили током протеклих 18 месеци. Суботичка локална самоуправа подржава наше пчеларе на путу да пчеларство постане значајна грана пољопривреде, не само када је реч о овој манифестацији већ и у многим другим активностима. Још једном вас поздрављам на овој прелепој манифестацији и у име градоначелника Суботице Стевана Бакића двадесет и четврте 'Дане пчеларства' свечано проглашавам отвореним“, казао је Срђан Самарџић.

 14581_3.jpg

Након свечаног отваарања, председник Удружења пчелара „Пчела” из Суботице, Драгољуб Mатић, уручио је Срђану Самарџићу теглу меда, подсећајући да се по традицији на „Дужијанци“ предаје хлеб од новог брашна, а на данима пчеларства - први мед.

14581_4.jpg 

На данашњој свечаности која је почела поворком преко Трга слободе са мажореткињама и витезовима меда из Суботице и Кишкунхалаша, приређен је пригодан културно-уметнички програм у коме су наступили КУДЖ „Братство“ из Суботице и ученици Ia разреда Основне школе „10. октобар“.

14581_5.jpg

Понуда на овогодишњим данима пчеларства је богата, а излагачи имају сертификате надлежне ветеринарске инситуције о исправности својих производа.

 

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и Протокол

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја