Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Додељени уџбеници за децу из ромске заједнице

23.09.2021.

У Основној школи „Сечењи Иштван“, у објекту у Шабачкој улици, данас су предати уџбеници за децу из социјално угрожених породица из ромске заједнице која похађају наставу у основним школама „Сечењи Иштван“, „Матко Вуковић“, „Ђуро Салај“, „Хуњади Јанош“, у Чантавиру, и „Вук Караџић“, у Бајмоку. Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства и председник Савета за унапређење положаја Рома и Ромкиња, Илија Ђукановић, изјавио је, тим поводом, да се сваке године у градском буџету определе средства за унапређење положаја ромске заједнице у нашем граду и да је ове године за програм „Превенција напуштања школовања“ опредељено 766.000 динара за куповину уџбеника за 146 ученикa ромске националности који похађају школу од од првог до четвртог разреда.

 14577_1.jpg

„У свим основним школама у граду наставу од првог до осмог разреда укупно похађа 745 ђака из ромске заједнице, а у основним школама 'Сечењи Иштван', 'Матко Вуковић', 'Ђуро Салај', 'Хуњади Јанош', у Чантавиру, и 'Вук Караџић', у Бајмоку, чак 624 ученика. Као председник Савета за унапређење положаја Рома и Ромкиња желим да истакнем да смо у претходном периоду успешно реализовали два пројекта', 'ROMACTED', уз подршку Европске уније и Савета Eвропе, и 'Интеркултурализам и антидискриминација', уз подршку ЕУ и СКГО”, нагласио је Ђукановић.

Град Суботица је, додао је, одабран да настави другу фазу „ROMACTED“ програма.

 14577_2.jpg

„То говори да смо веома добро радили у претходном периоду на унапређењу положаја наших суграђана ромске националности. У наредном периоду очекује нас израда новог Акционог плана, па смо из тих разлога и проширили Савет за унапређење положаја Рома и Ромкиња са представницима организација цивилног друштва, привреде, установа и институција нашег града“, рекао је Илија Ђукановић.

Поред директора пет основних школа којима су предати уџбеници, данашњем догађају присуствовали су и заменик секретара Секретаријата за друштвене делатности, Магда Фехервари, координатори за ромска питања Града Суботице, Клаудија Курина и Стеван Николић, и педагошки асистенти.

 14577_3.jpg

 

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и Протокол

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја