Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Обележена Европска недеља мобилности

21.09.2021.

Град Суботица је ове године, тренингом безбедне вожње бицикла са децом узраста 12, 13, 14 и 15 година на полигону у дворишту Основне школе „Кизур Иштван“, обележио Европску недељу мобилности, манифестацију коју је основала и чији је покровитељ Европска комисија. Ова манифестација има за циљ промоцију одрживих видова саобраћаја (бициклизам, пешачење).

14576_1.jpg 

Избор деце која су учествовала на полигону је направљен тако што је већи број деце из ОШ „Кизур Иштван“ радио елиминациони тест знања на тему безбедности саобраћаја. Обуку на полигону водили су припадници Министарства унутрашњих послова. Најбољи дечак и најбоља девојчица награђени су за своје знање новим бициклом.

„Сврха акције није само и искључиво едукација ове групе младих људи, већ и апел свим учесницима у саобраћају, како возачима моторних возила тако и другима, посебно бициклистима, да се понашају што безбедније. То подразумева да користе осветљење на својим бициклима, да се понашају предвидиво за друге учеснике у саобраћају, да користе технички исправна возила, да максимално фокусирају своју пажњу на окружење и да не користе уређаје који им смањују пажњу у саобраћају“, изјавио је, обраћајући се медијима, председник Савета за безбедност саобраћаја Града Суботице Петар Пантелинац.

14576_2.jpg 

Он се захвалио ЈКП „Паркинг“ Суботица што је омогућило да првих педесет нових регистрованих корисника услуге „СУ бајк“ добије на поклон 500 динара кредита за коришћење ове услуге.

14576_3.jpg

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и Протокол

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја