Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Стеван Бакић примио омладину из Зворника

11.09.2021.

„Велико ми је задовољство да вас поздравим овде, у нашем граду Суботици. Налазимо се у овом велелепном здању, Градској кући, културном споменику од изузетног значаја, односно у Великој већници, њеном најлепшем делу. Овде се одржавају најлепше свечаности, доносе најважније одлуке за  овај град, то јест одржавају се седнице Скупштине града. Поред Градске куће, културни споменик од изузетног значаја је и Синагога. Долазите нам са наше српске Дрине, чувеног Зворника, града славне и поносне историје, града где се српски народ борио и изборио за свој опстанак. Ми немамо реку али имамо Палићко језеро и такође велику историју, којој је српски народ дао велики допринос“, рекао је данас градоначелник Суботице Стеван Бакић обраћајући се омладини из Зворника и студентским активистима Економског и Грађевинског факултета у Суботици.

14550_1.jpg 

Он је госте упознао са чињеницом да у Суботици живи и велики број људи пореклом са простора Босна и Херцеговине, да је Удружење „Република Српска“ недавно обележило Завичајне дане и да врло успешно чувају традицију и негује обичаје свог завичаја, редовно га посећују и помажу.

„ Циљ политике нашег председника Александра Вучића и лидера Републике Српске Милорада Додика је да Србија оснажи Српску и да се млади људи, након студија и искуства са ове стране Дрине, врате у своје завичаје и тамо граде лични и професионални живот, чувајући тековине Одбрамбено-отаџбинског рата у којем су ваши родитељи одбранили и осигурали вашу будућност“, истакао је градоначелник Бакић.

14550_2.jpg

Градоначелник Бакић је обећао да ће Град Суботица и он лично бити увек посвећени јачању постојећих и грађењу нових веза са Републиком Српском.

„Позивам вас, драги млади пријатељи, да пренесете моје поздраве свима у вашем крају и да позовете ваше вршњаке да посете Суботицу, да дођу овде на студије, знајући да ће их дочекати братска подршка и нова пријатељства, која ће бити мост између наша два града, који у будућности много тога могу да остваре заједно“, додао је Бакић пожелевши гостима из Зворника угодан боравак у Суботици.

14550_3.jpg

У име омладине из Зворника градоначелнику Стевану Бакићу, Центру за развој младих као и Студентским одмаралиштима у Србији, на добродошлици се захвалио Веља Тијанић.

„Жеља нам је да наставимо сарадњу на обострано задовољство како би се додатно оснажила веза између младих из Републике Српске и Србије. Такође ми је драго што кроз један вид овакве студијске посете имамо прилику да упознамо нашу мајку Србију на један другачији начин. Надам се да ћемо имати прилику да вам узвратимо гостопримство, у добру да се виђамо и надам се да је ово само почетак једне дивне сарадње“, рекао је Тијанић.

 14550_4.jpg

 

 

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и ПротоколВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрег

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја