Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Свечано уручено 30 стипендија Града Суботице

10.09.2021.

Одлуком градоначелника о додели стипендија за ученике са територије Града Суботице за школску 2021/2022. годину, данас је  у Плавој сали Градске куће свечано уручено 30 стипендија ученицима првих разреда средњих школа  дефицитарних занатских занимања техничке струке. Уговоре о стипендијама, у износу од 3.000 динара месечно ученицима је уручила секретар Секретаријата за друштвене делатности Јасмина Стевановић.

14548_1.jpg 

Она је том приликом истакла да Град већ годинама издваја средства из буџета како би подстакао децу да упишу дефицитарна занатска занимања која су не само Граду Суботици већ и држави Србији потребна.

„Ово је начин да мотивишемо децу да упишу занимања која полако падају у заборав али су нам свакако једнако важна. Све више нам мањка добрих, зидара, грађевинаца, бравара,  керамичара..., а град је ту као спона између привреде и образовања да учини све и мотивише младе људе како би се образовали за дефицитарна занатска занимања“, нагласила је Јасмина Стевановић.

Ово је, додала је, само једна од мера коју Град предузима да би се ученицима и студентима олакшало школовање.

14548_2.jpg

„Осим ових 30 стипендија Град издваја средства за стипендирање сто студената, а преко Фонда за развој талената помажемо талентовану децу и желимо да и за ова занимaња која полако падају у запећак имамо што више заинтерсоване деце“, подсетила  је Јасмина Стевановић.

Будући возач моторних возила Кристијан Одри, ученик је првог разреда средње Техничке школе „Иван Сарић“ и један је од добитника стипендије Града Суботице.

„Ова стипендија ми много значи, она ће мојим родитељима олакшати моје школовање, а смер возач моторних возила сам уписао јер волим да будем шофер“, рекао је Кристијан Одри.

14548_3.jpg

 

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и ПротоколВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрег

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја