Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Стеван Бакић: Пружићемо највећу могућу подршку Народном позоришту

02.07.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић примио је данас, у свом Кабинету,  глумце Драме на српском језику Мињу Пековић и Срђана Секулића, Драме на мађарском језику Чабу Ралбовски и Чилу Памер и директора Народног позоришта Милоша Николића поводом изузетно успешног завршетка сезоне. Наиме, представа суботичког Народног позоришта “Кус петлић” у режији Милана Нешковића, на 66. Стеријином позорју освојила је чак девет награда.

14398_1.jpg

Честитајућу глумцима, руководству и свим запосленим у овој установи градоначелник Стеван Бакић је рекао да су уметници суботичког Народног позоришта направили фантастичан резултат, освојили су чак 13 награда на четири позоришна фестивала у земљи и иностранству.
„Ту се свакако посебно издваја успех на 66. Стеријином позорју у Новом Саду, док је други значајан резултат постигнут на 38. Нушићевим данима у Смедереву где је представа „Ожалошћена породица“ Драме на мађарском језику добила награду за најбољу представу у целини по одлуци стручног жирија”, рекао је градоначелник Бакић.

14398_3.jpg

Он је обраћајући се медијима након пријема, истакао да су ово изузетни резултати и најбоља могућа увертира пред отварање Фестивала европског филма на Палићу.
„На пријему смо се дотакли разних тема, причали смо о будућности, плановима, јер директор суботичког Народног позоришта има много идеја, енергије. Град Суботица и ја лично пружићемо највећу могућу подршку Народном позоришту, њеним уметницима да постижу још боље резултате.  Веселимо се скором завршетку радова на Народном позоришту да се коначно наши уметници врате у свој театар. Тренутно раде у тешким условима и очекујемо да у новој згради Позоришта добију адекватан простор који одговара њиховом  квалитету и резултатима које постижу“- нагласио је Бакић.
Директор Народног позоришта Милош Николић захвалио се градоначенику Суботице на дивном пријему, а пре свега на изузетној подршци не само суботичком Народном позоришту него културној сцени уопште.

14398_1.jpg

„Захвалио бих се свим радницима у Позоришту, јер у овој специфичној ковид ситуацији кративност у Позориштуу није стала зато  су нам значајни и резултати. Захвалио бих се свима од технике, до управе и глумицама и глумцима на  изузетној сезони која је, може се рећи, била историјска“, рекао је Милош Николић.
Он је напоменуо да су потписана два изузетно важна споразума за суботичко Народно позориште, са београдским Народним позориштем и Српским народним позориштем из Новог Сада.

14398_4.jpg

„Имамо изузетне Драме на  српском и мађарском језику и можемо очекивати да ће нам врло брзо гостовати опера и балет, а сигуран сам да ће наша публика бити изузетно радосна“, додао је Милош Николић.
Глумци Миња Пековић, Срђан Секулић, Чила Памер и Чаба Ралбовски захвалили су се градоначелнику на срдачном пријему и изразили задовољство што ће се, судећи према речима градоначелника, ускоро вратити у нову зграду свог Позоришта.

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>