Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Стеван Бакић отворио спортске дане Економског факултета у Суботици

28.05.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић отворио је данас, на теренима Спортског центра „Јанко Пејановић” на Палићу, традиционалне спортске дане Економског факултета у Суботици на којима ће се око 250 бивших и садашњих студената тог факултета такмичити у одбојци, кошарци, баскету, рукомету и фудбалу. Присутнима на отварању ове тродневне манифестације обратили су се и покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста, и покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић.

14307_1.jpg 

Градоначелник Бакић је рекао да је Економски факултет током протеклих 60 година постао један од симбола овог града, да је сваки Суботичанин поносан на традицију и углед ове високошколске установе и да је део те традиције постао и спортски дан који повезује студенте на најбољи начин, јача тимски и такмичарски дух и подстиче здраве стилове живота и заједништво.

„Студентско искуство чине библиотеке, читаонице и амфитеатри али и културни, спортски и забавни садржаји које Суботица пружа на најквалитетнији начин. Данас смо окупљени око спорта, на теренима који су до пре три године били потпуно запуштени и неупотребљиви, док данас представљају капацитете у складу са свим спортским стандардима“, истакао је Бакић.

То су резултати политике коју Град Суботица води од 2016. године, нагласио је Бакић и додао да се најбољом сарадњом између републичке, покрајинске и градске власти унапређује све оно што чини квалитетан студентски живот.

14307_6.jpg
 

„Тако се реализују и велики капитални пројекти, попут најсавременијег студентског одмаралишта чији завршетак очекујемо следеће године, али које ће већ сада бити домаћин студентима суботичког Економског факултета са одељења у Новом Саду и Бујановцу. Студентски стандард и студентски спорт имаће увек пуну подршку Града Суботице. Желим вам успешан спортски дан, свим екипама такмичарску срећу и пре свега лепо и незаборавно дружење на нашем лепом Палићу“, рекао је градоначелник Стеван Бакић.

Дане Баста је навео да је један од приоритета Покрајинског секретаријата за спорт и омладину подршка омладинској политици, подршка младим и талентованим људима који имају велики потенцијал да буду још амбициознији и да својим енергијама, новим идејама помогну нашем друштву да напредује из дана у дан.

 14307_3.jpg

„Поред учења, сваком младом човеку потребно је и бављење спортом. Спорт као саставни део живота чини да се боље осећамо, да смо задовољнији и да кроз спорт јачамо самопоуздање, самодисциплину, одговорност и толеранцију. Догађаји попут спортских дана треба  да буду круна спортског академског живота, али и могућност за дружење, размену искустава, уживање  и  фер такмичење“, истакао је покрајински секретар Дане Баста.

Ненад Иванишевић је казао да има једну жељу, а то је да студенти након завршетка Економског факултета остану у Суботици јер је то, како је рекао, будућност и привреде и туризма.

 14307_4.jpg

„Уживајте и у Суботици, обиђите цео град, немојте само да будете на Палићу. Суботица је туристички бисер који има ствари које нико у Србији нема, а то су Суботичка синагога, Градска кућа, на крају крајева и Економски факултет има седиште у Суботици, а не у Новом Саду, то морам да вас подсетим. У сваком случају, Суботица јесте важан центар“, нагласио је покрајински секретар Ненад Иванишевић, пожелевши студентима  много среће, мало повреда и много љубави.

Организатори манифестације су Студентски парламент Економског факултета у Суботици и Организација студената Економског факултета.

14307_7.jpg

 

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>