Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из културе

Додељене награде и признања полазницима Ликовне радионице „ЕмАрт“

14.05.2021.

Полазницима Ликовне радионице „ЕмАрт“ и ученицима ОШ „Јован Јовановић Змај данас су, на прес-конференцији у Медија-центру у Градској кући, уручене награде са међународних ликовних конкурса у Кини, Румунији и Јапану на којима је укупно освојено седам медаља – пет бронзаних и по једно златно и сребрно одличје.  Члан Градског већа задужена за област образовања и културе Миланка Костић је, том приликом, у име локалне самоуправе, градоначелника Суботице Стевана Бакића и своје име честитала награђеним ученицима на запаженом успеху  и пожелела им пуно успеха у даљем стварању и раду.

 14280_1.jpg

„Задовољство нам је што смо данас у прилици да угостимо награђену децу и што имамо могућност да, као локална самоуправа, учествујемо у њиховој радости и уручимо им медаље и признања освојене на међународним ликовним конкурсима у Кини, Румунији и Јапану. Награде које освајају потврда су да су на исправном путу, путу који ће им омогућити да сањају своје снове кроз машту, имагинацију, иновацију и лепоту.  Град  Суботица ће и убудуће подржавати и улагати како у културу тако и у образовање, две заиста изузетно важне области за напредак друштвене заједнице. Хвала вам, драга децо, што кроз уметност и културу промовишете Суботицу и нашу државу Србију“, нагласила је Миланка Костић.

У име награђене деце, њихових родитеља и своје име руководилац Ликовне радионице „ЕмАрт” и учитељица у Основној школи „Јован Јовановић Змај”, Емилија Грубанов Мартинек, изразила је захвалност члану Градског већа Миланки Костић на, како је рекла, лепим речима и честиткама, као и суботичкој локалној самоуправи што се успеси награђене деце обележавају на овако свечан начин, у Градској кући.  

„Ово је за нас велика мотивација, даје нам снагу да и у оваквим тешким временима стварамо, радимо и да се докажемо. Ликовна радионица ‘ЕмАрт’ постоји већ 19 година. У почетку је имала 12 чланова, а данас броји 60 вредних заљубљеника у више узраста. Најмлађи чланови имају пет година, а најстарији 15. Сусрећемо се једном недељно. Редовно пратимо домаће и међународне конкурсе, а радови мојих ученика, који годишње освајају више од 150 награда, награђивани су на безброј домаћих и међународних конкурса расписаних у више од 30 земаља света”, истакла је Емилија Грубанов Мартинек.

14280_2.jpg 

На ликовном конкурсу у Кини, на који су пристигли радови из 26 земаља света, бронзане медаље освојили су Теодора Гагић, Марија Растовић и Лидија Узелац (сви из Ликовне радионице „ЕмАрт“). На конкурсу у Румунији, на који је стигло 827 радова из 21 земље света, бронзна медаља припала је Дорини Берењи (ЛР „ЕмАрт“), а на конкурсу у Токију, на који је пристигло 6864 цртежа из 45 земаља света, златну медаљу освојио је Тамаш Гомбаш (ОШ „Јован Јовановић Змај“), сребрну Ника Папац (ЛР ,,ЕмАрт“) док је бронзану медаљу освојила Киара Чепела (ЛР „ЕмАрт“).

14280_3.jpg

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIАНКЕТА КОРИСНИКА ТАКСИ ПРЕВОЗАImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података