Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

За четвртак најављена осма седница Скупштине града Суботице

31.03.2021.

Председник Скупштине града Суботице Др Балинт Пастор најавио је на данашњој конференцији за медије осму седницу градског парламента за четвртак, 1. април у 09:00 часова, у Великој већници Градске куће.

14179_1.jpg 

Председник скупштине је упознао представнике медија са дневним редом, који се састоји од 28 тачака, од којих је као посебно значајне издвојио утврђивање предлога Одлуке о изменама Статута града, разрешење одређених одборника и именовање нових, именовање новог члана Градског већа, предлоге израде урбанистичке планске документације и покретање процедуре расписивања конкурса за директоре неких значајних предузећа и установа.

14179_2.jpg

Председник Скупштине је рекао да се наставља посао који је започет на претходној, седмој седници када је именована комисија која је требала да изради конкретан текст Одлуке о измени статута. Ради се о увођењу буњевачког језика у равноправну службену употребу на територији Града Суботице. Комисија је одрадила свој посао, израдила је предлог одлуке који је подржало и Градско веће, и сада Скупштина као надлежно тело треба да утврди текст предлога одлуке, а након тога ће се одржати јавна расправа у трајању од 15 дана током које ће сви заинтересовани грађани моћи уложити своје писмене примедбе у вези са предложеним измена Статута. Почетак јавне расправе ће бити наредног петка. Након јавне расправе текст одлуке се поново враћа на седницу Скупштине града.
Надаље је навео да ће се покренути и поступци израде неколико планова генералне и детаљне регулације које се односе на насеља Келебија и Чантавир, на бањски комплекс на Палићу и на поједине делове Суботице. Јавно предузеће ће имати рок од 8, 10 и 12 месеци за израду планова након чега ће се организовати јавни увид и јавна расправа.

14179_3.jpg

Председник Пастор је саопштио да се такође покреће и поступак за избор директора појединих јавних предузећа што треба да се започне пола године пре истека мандата директорима. То су јавна предузећа, Суботица Гас, Водовод и канализација, Палић-Лудош и ЈП за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање.
Он је истакао да се усваја и програм пољопривредног и руралног развоја Града чиме ће се створити услови за расписивање конкурса пољопривредним произвођачима и удружењима из области пољопривреде за доделу субвенција у висини од 7 милиона динара.
Осим тога, мандате ће добити и двоје нових одборника, то су Неда Тешовић и Милорад Милојевић, обоје са листе Александар Вучић – За нашу децу. Разлог томе је што је један наш одборник, Гојко Радић на жалост преминуо, а Бојан Шоралов је прешао на другу дужност која је неспојива са функцијом одборника и због тога је поднео оставку. Поред тога, тајним гласањем ће се бирати нова чланица Градског већа за област образовања и културе. Предлог градоначелника је Миланка Костић, а разлог томе је што је Милош Николић поднео оставку на ту функцију.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>