Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Обележено 135. година постојања и рада Црвеног крста у Суботици

31.03.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић присуствовао је данас, у просторијама Црвеног крста Суботице, свечаности поводом 135 година постојања и рада ове организације у нашем граду. Уз њега, делегацију Града Суботице чиниле су и помоћнице градоначелника Весна Босанчић и Загорка Панић, као и члан Градског већа задужен за социјалну заштиту и здравство.

14178_1.jpg 

Госте је поздравила и прва се обратила др Ливија Деспенић, председница градске организације Црвеног крста у Суботици, која је изразила задовољство што је руководство Града препознало значај ове годишњице. Она је посебно нагласила значај волонтерског рада за постојање Црвеног крста и подсетила да се свечаност, због пандемије корона вируса, одржава у скромнијим оквирима и у складу са мерама заштите здравља.
Након председнице ЦКС обратио се градоначелник Бакић који је навео да је суботички Црвени крст имао многе успехе и доприносе друштву, који захватају три века, јер је Суботица, само десет година након Београда, 1886. године, ушла у друштво напредних европских градова који имају своју локалну организацију. Он је даље навео да је поносан на све запослене и волонтере Црвеног крста и сарадњу коју је Град остварио са њима током кризне 2020. године, посебно нагласивши:
„И ове године настављамо блиску сарадњу. Град редовно финансира рад народне кухиње и прихватилишта за бескућнике. Оно што је новина и на шта сам посебно поносан, јесте чињеница да локална самоуправа, после много времена, издваја средства за јавна овлашћења која су законски поверена Црвеном крсту. Тако смо буџетирали милион и 680 хиљада динара за акције добровољног давања крви, уз још милион и 627 хиљада динара за деловање у несрећама.“
Градоначелник је закључио да је тиме додатно продубљен и ојачан партнерски однос Града и Црвеног крста Суботица, још једном чеситајући свим запосленима и волонтерима јубилеј.
Пристунима се обратио и др Синиша Трајковић, секретар Црвеног крста Суботице који је предочио организациону структуру ове хуманитарне организације и значај њене мисије у друштву. Он се захвалио градоначелнику на средствима која је Град, први пут у последњих двадесет година, определио у буџету за добровољно давалаштво крви и деловање у несрећама.

14178_2.jpg

14178_3.jpg

14178_4.jpg

14178_5.jpg

14178_6.jpg

14178_7.jpg

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и Протокол
Локална пореска администрацијаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја