Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић апелује на Суботичане да наставимо да поштујемо епидемиолошке мере

08.02.2021.

„Поштовани грађани Суботице, овим путем вас позивам да сви заједно дамо свој допринос побољшању епидемиолошке ситуације у нашем граду. Важно је да наставимо да поштујемо све мере заштите од заразе, јер је пандемија вируса COVID-19 далеко од завршене.

13985_1.jpg 

Подсећам вас да сам 26. новембра прошле године донео Одлуку о проглашењу ванредне ситуације за целу територију града Суботице и да је тај акт још на снази. Нисмо га укинули јер ситуација заиста јесте и даље ванредна. Градски штаб за ванредне ситуације прати стање на дневном нивоу и јасно је да поново долази до повећања броја заражених.

Због очувања живота и здравља, због смањења притиска на наше лекаре и друге запослене у Општој болници и Дому здравља, као и због укупног привредног и друштвеног живота Суботице, морамо истрајати у одговорности и поштовању једноставних принципа – уздржавања од већих окупљања, одржавања дистанце, ношења маски и појачане хигијене.  

Темпо вакцинације у нашем граду је добар али морам да нагласим и нашим суграђанима који су прошли први круг имунизације, да пуну заштиту могу да очекују тек две недеље након друге дозе вакцине и да, ни у ком случају, не смеју да игноришу мере заштите због чињенице да су вакцинисани.

Апелујем на све Суботичане, да се пријаве за вакцинацију путем портала електронске управе: https://imunizacija.euprava.gov.rs/ или на број телефона: 0800 222 334, јер без имунизације 70-90 одсто становника града, нећемо моћи да очекујемо потпуни нестанак вируса из наше средине.

Суботица је до сада показала велику одговорност и озбиљност, достојне њене величине и културе. Морамо тако да наставимо и у наредном периоду, да бисмо борбу изнели до краја и победили!“

                                                                                                         Градоначелник
                                                                                                           Стеван Бакић
                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

 

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја