Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

„Гален фарм“ закупио пословне просторе „Апотеке Суботица“

29.12.2020.

Директорица Апотекарске установе „Апотека Суботица“, Јасмина Вукша, и Вељко Џелетовић, власник и директор Апотекарске установе „Гален фарм“, из Земуна, потписали су данас, у Медија-центру у Градској кући Уговор о закупу 20 пословних простора – апотека које су у јавној својини Града Суботице. Пословни простори, у којима је до сада пословала „Апотека Суботица“, издати су у закуп на период од 15 година и могу бити коришћени искључиво у сврхе апотекарске делатности. Закључивању Уговора о закупу присуствовали су градоначелник Суботице Стеван Бакић, начелница Градске управе Марија Ушумовић Давчик и градски менаџер Загорка Панић.

 13860_1.jpg

Јасмина Вукша је, обраћајући се медијима након потписивања уговора, истакла да је овим чином случај „Апотеке Суботица“ завршен. Уз изражавање захвалности градоначелнику Суботице и менаџменту града који су, како је рекла, имали слуха да се овај проблем суботичке градске апотекарске установе реши на најбољи могући начин, она је власнику „Гален фарма“ Вељку Џелeтовићу пожелела пуно успеха у раду.

Портпарол „Гален фарма“, Сања Ракић, изјавила је да ће се та фармацеутска кућа потрудити да у најкраћем могућем року обави све потребне радове и да апотеке почну са радом, како би свим грађанима Суботице и околине што пре била доступна здравствена заштита најбољег квалитета.

„Апотеке ће бити опремљене према најсавременијим стандардима и грађанима ће бити доступни домаћи и увозни лекови, медицинска средстава, дијететски суплементи, храна и опрема за бебе и децу, као и велики број козметичких брендова. Пацијенти ће, наравно, моћи да подижу лекове и помагала на рецепт РФЗО, а редовним подизањем терапије у нашим апотекама моћи ће да остваре додатне погодности. Запосленима ћемо обезбедити стабилне послове и редовна примања. Наш циљ је да Суботица и околина добију адекватну здравствену заштиту и доступност лекова и у наредном периоду ћемо се потрудити да то и остваримо“,  казала је Сања Ракић.

Градоначелник Стеван Бакић је истакао да је примарни циљ склапања овог уговора било вођење бриге о интересима „Апотеке Суботица“, Града Суботице и њених грађана.

„Највише сам водио рачуна о статусу запослених. Од 72 запослена, 62 преузима 'Гален фaрм', а десет остаје у градској 'Апотеци Суботица'. На данашњи дан, укупан дуг 'Апотеке Суботица' износи 158,56 милиона динара, од којих  дуг за робу и лекове чини 155,19 милиона динара, а остали трошкови 3,36 милиона динара“, навео је градоначелник Бакић.

13860_2.jpg 

Од момента када су добављачи сазнали да је „Апотека Суботица“ у огромним финансијским проблемима активирали су се да дуг наплате, рекао је градоначелник Бакић, и нагласио да су сви добављачи, у комуникацији и са њим и са градским менаџметом, имали разумевања за овај проблем и да су били сусретљиви.

„Са свих тринаест највећих потражиоца одредили смо датум склапања споразума о измирењу дуга на рате, где ће помоћи и Град Суботица. Укупан дуг за ових 13 добављача 'Апотеке Суботица' износи 153,52 милиона динара. Преостали дуг, до 155,19 милиона динара, ћемо решити у целости“, казао је Бакић.

Данашњи дан је, истакао je, велики успех руководства Града Суботице, јер огромним дуговањем „Апотеке Суботица“ није било угрожено само пословање ове апотекарске установе него је у питање била доведена и ликвидност буџета Града Суботице.

„Све што сам обећао, испунио сам. И тако ће бити и убудуће“, подвукао је градоначелник Стеван Бакић.

13860_4.jpg

У наставку конференције, градоначелник Бакић се осврнуо на урађено током ове године и најавио планове суботичке локалне самоуправе за 2021. годину.


 

Imunizacija

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАНовогодишњи концерт Суботичког симфонијског оркестраМедија-центар и ПротоколЛокални тим за борбу против трговине људимаКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицама

Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
Градско правобранилаштво
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

Укидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја