Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Представљен летак у оквиру пројекта „Превенција и борба против трговине људима у Србији“

19.11.2020.

Поводом завршетка пројекта „Превенција и борба против трговине људима у Републици Србији“ са посебним освртом на радну експлоатацију, у којем је учествовао Локални тим за борбу против трговине људима Града Суботице, данас је у Националној служби за запошљавање – филијала Суботица одржана прес-конференцији на којој је представљен летак (флајер) урађен у оквиру пројекта који ће бити подељен грађанима путем НСЗ – филијала Суботица, као и остале активности реализовaне у оквиру пројекта. Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства и координатор Локалног тима за борбу против трговине људима Града Суботице, Илија Ђукановић, изјавио је, тим поводом, да је флајер намењен незапосленим и запосленим лицима, ученицима средњих школа виших разреда, али и организацијама цивилног друштва који су чланови локалног тима, а баве се проблемима трговине људима.

13783_1.jpg 

Пројекат „Превенција и борба против трговине људима у Републици Србији“ спроводио се, поред Суботице, и у Сремској Митровици, Шапцу, Нишу и Врању у оквиру заједничког програма Европске уније и Савета Европе, уз подршку Удружења грађана за борбу против трговине људима и свих облика родно заснованог насиља „Атина“, истакао је Ђукановић, и додао да се пројекат реализовао у периоду мај-децембар 2020. године.

„Циљ пројекта је подизање свести јавности о проблему трговине људима са посебним освртом на радну експлоатацију, а носиоци активности били су локални тимови за борбу против трговине људима у тих пет наведених градова. У оквиру пројекта урађено је неколико активности: одржавање фокус група са члановима Локалног тима на тему радне експлоатације и тај извештај је доступан на званичној интернет презентацији Града Суботице, одржавање онлајн менторске сесије поводом Европског дана борбе против трговине људима 20. октобра ове године,  израда флајера којег данас представљамо и израда видео-спота у реализацији са волонтерима Градске организације Црвеног крста Суботица који ће бити представљен у наредном периоду“, навео је Ђукановић.

Нагласио је да је флајер који се данас представља намењен незапосленим и запосленим лицима, ученицима средњих школа виших разреда, али и организацијама цивилног друштва који су чланови локалног тима, а баве се проблемима трговине људима.

 13783_6.jpg

„Летак је информативан, штампан је у 5.000 примерака и има четири целине: општи део, део из Устава и закона, део о радним правима и део о радној експлоатацији, као и телефоне које грађани могу да позову. Желим да се захвалим члану тима из Националне службе за запошљавање на иницијативи за израду овога флајера, као и УГ 'Атина' на подршци. С обзиром на то да у пројекту нису учествовали сви локални тимови у Србији, верујем да су досадашње активности Локалног тима за борбу против трговине људима Града Суботице биле препорука да учествујемо и у овом пројекту“, закључио је Илија Ђукановић.

Сарадник за односе са јавношћу у НСЗ – филијала Суботица, Елвира Сечи Ердман, рекла је, између осталог, да је у последње време на заједничким активностима Локалног тима за борбу против трговине људима Града Суботице везаним за пројекат „Превенција и борба против трговине људима у Србији“, у који је укључена и Национална служба за запошљавање – филијала Суботица, акценат био на радној експлоатацији.

 13783_3.jpg

„Национална служба за запошљавање може да информише тражиоце запослења, односно незапослена лица, а једна од њених основних делатности је посредовање у земљи и иностранству, јер радна експлоатација може да се деси и у нашој земљи, и ван граница наше земље. Свугде, дакле, постоји опасност од овог проблема, али ми смо ту да, као тим, радимо на томе да до радне експлоатације не дође. У смислу посредовања, сарађујемо са неколико држава, поред осталих и са Немачком и Словенијом. Да би дошло до превенције овог проблема, родила се идеја да се направи овај флајер како би се о тој теми информисала лица која траже запослење. Особама која траже запослење флајере ће у свакодневном раду делити наши сарадници и саветници, а уколико се деси да дође до радне експлоатације ми ћемо та лица упутити у друге институције надлежне за решавање тог проблема“, казала је Елвира Сечи Ердман.

13783_4.jpg

 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>