Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Председник Скупштине града примио представнике Каритаса Суботичке бискупије

14.10.2020.

Др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint), председник Скупштине града Суботице примио је јуче представнике Kаритаса Суботичке бискупије, влч. Чабу Пашка, председника Управног одбора и Габора Рица, директора Каритаса.

13739_1.jpg 

Каритас је највећа светска хуманитарна организација Римокатоличке цркве која своју делатност од 2004. године обавља на подручју целе Војводине, па тако и у Суботици. Свестрана социјална делатност Каритаса у Суботици финансира се путем годишње подршке добијене од града, средствима међународних  фондација и путем пројеката.

Ова цивилна организација своју благословљену делатност обавља у више војвођанских насеља где се од стране локалне самоуправе препознаје као партнер. Поред пружања услуге кућне неге усамљеним људима на маргини друштва, а који нису обухваћени мрежом социјалне заштите, Каритас предњачи и у реализацији пројеката као што је отварање сервиса за бицикле и управљање радом пекаре-кафића домаће радиности који ће ускоро бити отворен на месту бившег биоскопа „Звезда“ чиме ће се понуда града обогатити. Начело којим се, наиме, рад Каритаса руководи јесте „Људима не треба давати рибу него их треба научити ловити“, што значи да појаву социјалних проблема треба решавати, а највише спречити.

Ова цивилна организација располаже и лиценцама које је овлашћују за управљање радом других организација које успешно обављају своје задатке као што је и стручно управљање пружањем услуге сеоског домаћина.

За Град Суботицу је рад ове цивилне организације веома важан, зато ће је и даље подржати.

                                                                           Служба за скупштинске послове

 

 

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и Протокол

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја