Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Обележена 102. годишњица пробоја Солунског фронта

15.09.2020.

Полагањем венаца на спомен обележје  добровољцима у Првом светском рату данас је у Бајмоку обележена 102. годишњица пробоја Солунског фронта, у организацији бајмочке секције Удружења потомака ратних добровољаца 1912-1918 „Краљ Петар I”. Након минута ћутања којим је одата почаст палим херојима и интонирања химне присутнима се у име градоначелника Суботице Стевана Бакића и у своје име обратио члан Градског већа задужен за област привреде Срђан Самарџић.

13674_1.jpg 

Уз подсећање на велика, херојска дела наших предака који су поднели најтеже жртве за слободу, он је истакао да данас обележавамо празник Републике Србије и Републике Српске „Дан српског јединства, слободе и националне заставе”.

„Поштујући велика, херојска дела наших предака, препознајемо вредности које су уткали у нас утирући пут будућности. Пут, којим и данас идемо. Пут слободе, истине,правде, поштења, љубави према отаџбини, а пре свега према ближњем свом. Славимо националну заставу, као симбол јединства и слободе. Слободу бранимо и данас радом, правом, дипломатијом, економијом и духовношћу”, нагласио је Срђан Самарџић.

Председник Удружења потомака ратних добровољаца 1912-1918 године, Драго Лукић, рекао је је спомен обележје у Бајмоку подигнуто 1993. године и да је ово  27. пут да се на овом месту одаје почаст славним прецима. Он је изразио и жаљење што је због епидемиолошке ситуације ове године манифестација поводом сећања на годишњицу пробијања Солунског фронта протекла без гостију из околних места.

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и Протокол

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја