Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

Школе у Суботици спремно дочекују почетак нове школске године

31.08.2020.

„Прошла школска година је за све нас била изузетно тешка, посебно за наставнике, ученике и њихове родитеље. Град Суботица ће дати свој максимум како бисмо предстојећу школску годину што боље започели и успешно савладали све потешкоће које нам је наметнуо корона вирус“, изјавио је данас, на прес-конференцији у Медија-центру Градске куће, члан Градског већа задужен за област образовања и културе Милош Николић.

 13643_1.jpg

Он је истакао да је на недавно одржаном састанку са директорима школа који је, како је рекао, био веома конструктиван, закључено да све школе у Суботици спремно дочекују почетак нове школске године.

„Пре неколико месеци Градска управа је послала допис свим школама да у свом ребалансу направе финансијски план за набавку средстава за дезинфекцију, с тим да и Град Суботица у свом буџету има ставку само за ту намену. Имам огромно поверење у све просветне раднике, јер из личног искуства знам колико се ти људи залажу да што боље пренесу знање својим ученицима, али и да утичу на њихово васпитање и понашање“, рекао је Николић.

Свим директорима школа, професорима, наставницима, ученицима и њиховим родитељима у име Града Суботице и своје име пожелео је успешну школску годину, уз напомену да поштују све мере заштите у затвореном и отвореном простору, јер нам је здравље на првом месту.

У овој школској години у први разред одновне школе уписано је 1170 деце: 862 ученика похађаће наставу на српском језику, 27 на хрватском, а 281 ученик на мађарском наставном језику, навео је Николић и додао да је за суботичке прваке Град и ове године припремио пригодне поклоне.

„За ђаке од петог до осмог разреда настава ће бити комбинована, а ученици од првог до четвртог разреда ће ићи у школу. Настава ће се углавном одвијати пре подне, у две групе: од 8 до 11 часова, и од 11 до 14 часова, у зависности од величине групе. Ако је група до 15 ученика онда је то иста смена, а за више од 15 ученика настава ће се одвијати у две смене“, нагласио је Милош Николић.

Подвукао је да Град Суботица, иако није у обавези, између осталог издваја средства и за стипендирање студента са територије града Суботице; стипендирање ученика првих разреда средњих школа дефицитарних занимања; бесплатне ужине за ученике основних школа на територији града Суботице, ангажовање логопеда који раде са децом са сметњама у развоју и регресирање трошкова путовања ученика средњих школа у друге општине (ученици који су уписали образовне профиле који не постоје у Суботици).

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>