Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Уручени уговори о финансирању пројекта „Енергетска санација ГК Бајнат“

07.07.2020.

Државни секретар Министарства рударства и енергетике, Стевица Деђански, и градски менаџер Загорка Панић данас су директору Геронтолошког центра Суботица Ненаду Иванишевићу уручили уговоре о финансирању пројекта „Енергетска санација Геронтолошког клуба Бајнат“. За реализацију овог пројекта укупне вредности 5.394.069 динара Министарство рударства и енергетике је – на основу Јавног позива за доделу средстава из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности ради финансирања пројеката у области ефикасног коришћења енергије у 2019. години у јединицама локалне самоуправе, као и градским општинама – одобрило средства у износу од 3.775.848 динара (70 одсто вредности пројекта), док је учешће Града Суботице 1.618.220 динара (30 одсто вредности пројекта).

13534_1.jpg 

На пригодној свечаности, уприличеној тим поводом у ГК „Бајнат“, Ненад Иванишевић се захвалио градоначелнику Богдану Лабану на константној подршци и подсетио да је ово други пројекат Министарства рударства и енергетике са којим Геронтолошки центар заједно учествује са градом. 

– Не могу да не поменем и пројекте које финансира Влада Републике Србије преко Канцеларије за јавна улагања, вредне скоро  милијарду динара, а које је у наше име поднео град Суботица и који се успешно реализују – казао је Иванишевић и додао да ће Дом за одрасла лица на Карађорђевом путу ускоро бити завршен. 

Геронтолошки клуб Бајнат је, како је рекао, један од старијих, традиционалнијих градских клубова који има 1.500 чланова.

– Дом изгледа пристојно, али је и време за његову комплетну реконструкцију и енергетску санацију. То и јесте суштина овога пројекта. Идеја је да по завршетку поступка јавне набавке почну радови, а да се реконструисани клуб крајем јесени свечано и отвори – рекао је Ненад Иванишевић.

Уз констатацију да је сарадња републике, покрајине и града у реализацији капиталних пројеката кључна за град Суботицу, без које, како је истакла, током протекле четири године не би могло да се реализује више од 200 пројеката, Загорка Панић је рекла да јој је драго да је Министарство рударства и енергетике препознало да у Србији постоји пуно објеката којима је неопходна енергетска санација, тим пре што је реч о давно изграђеним објектима, поготово јавним у које се није улагало а чију санацију и реконструкцију локалне саоуправе нису у могућности саме да исфинансирају.  

– За енергетску санацију таквих објеката веома је битна комплетна и квалитетна пројектно-техничка документација на основу које се и аплицира за одређена средства. Међу 13 јединица локалне самоуправе и градских општина којима је Министарство рударства и енергетике доделило средства је и Суботица којој је за реализацију пројекта 'Енергетска санација Геронтолошког клуба Бајнат' одобрено око 3,78 милиона динара, док је учешће Града Суботице 1,6 милиона динара – нагласила је Загорка Панић.

Стевица Деђански је казао да чињеница да је за врло кратко време већ трећи пут у овом граду показује да Суботица врло добро прати оно што Влада  Републике Србије ради, а што Министарство рударства и енергетике спроводи.

- Пажњу у протеклом периоду заиста посвећујемо енергетској ефикасности која је вишеструко корисна. Градови и општине које се тиме баве пре свега имају могућности да конкуришу за средства, ефекат тога је уштеда у новцу, а друга ствар је смањење емисије угљен-диоксида, што је и наша обавеза. Заиста радимо на томе и потребна нам је сарадња са локалним самоуправама – рекао је Деђански, и додао да ће се убрзо након конституисања нове Владе интензивно радити на формирању Фонда за енергетску ефикасност, као јавне агенције, који ће од донација у износу од око десет милиона евра годишње и отприлике исто толико од еколошке таксе која се скупља, располагати са око 20 милиона евра за најбоље пројекте локалних самоуправа и грађана.

13534_2.jpg 

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја