Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

24.06.2020.

Према подацима Завода за јавно здравље Суботица, тренутна епидемиолошка ситуација у граду у складу је са ситуацијом на нивоу државе, и није неочекиван пораст броја оболелих с обзиром на то да велики број грађана није користио заштитна средства. У Суботици је тренутно регистровано 15 случајева заражених вирусом корона КОВИД -19. Од тога, двоје је смештено на Инфективној клиници у Новом Саду, а 13 је у кућној изолацији, са лакшом клиничком сликом, и ради се о млађој популацији, међу којом су и спортисти.

 13502_1.jpg

Од почетка епидемије, регистроване 6. марта, у Суботици је укупно забележено  77 позитивних на коронавирус, укључујући и припаднике војске и полиције, а троје је преминуло. Од последњег званичног извештаја Кризног штаба није било смртних случајева.

Према мерама које је донео кризни штаб Владе Србије, заштитне маске обавезне су у градском и међуградском превозу, а путницима који их не носе неће бити допуштен улаз у аутобусе. Истовремено, маске ће бити неопходне у затвореним јавним установама, поштама, банкама, продавницама, тржним центрима...

Посете болницама и даље су забрањене од момента проглашења епидемије од значаја за целу земљу.

На данашњи дан, у Општој болници Суботица нема пацијената који се налазе на стационарном лечењу Одељења за инфективне болести због Ковида 19.

Према подацима из Опште болнице Суботица, завршен је комплетан епидемиолошки надзор везан за ситуацију након иницијалног асимптоматског случаја откривеног на Одељењу гинекологије и акушерства. 

Број инфицираних у Болници остао је исти од почетка откривања случаја (четири запослена и једна пацијенткиња), одреаговано је хитно према свим важећим протоколима и ригорозним мерама је ширење Ковида успешно сузбијено. Није регистрован нити један секундарни случај обољевања, што је доказ успешно спроведених мера.

Болница ниједног момента није обустављала рад ниједног одељења, и ради несметано према плану и програму, и на дневном нивоу подношени су Извештају свим надлежним институцијама.

                           

 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја