Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Суботичке школе и вртићи спремно дочекали почетак рада

11.05.2020.

– Суботичка локална самоуправа и Кризни штаб током протекле недеље, закључно са данашњим даном, снабдели су основне школе и 50 објеката Предшколске установе 'Наша радост' свим потребним заштитним средствима, пре свега маскама, рукавицама и средствима за дезинфекцију руку и просторија, како би у потпуности били спремни за данашњи почетак у складу са Инструкцијама и смерницама прописаним од стране надлежног министарства и мерама Владе – изјавила је данас, обраћајући се јавности, Јасмина Стевановић, секретар Секратаријата за друштвене делатности.

13425_3.jpg
 

Према подацима које имамо, отворене су  школе и вртићи  у обиму на основу исказаних потреба родитеља, и  данас је одзив  свега 50 процената у односу на пријављени број деце, навела је она и додала да се очекује да ће одзив из дана у дан бити све већи, а најбитније је, како је рекла, да су обезбеђена сва потребна средства за несметан рад и заштиту запослених и ученика у контексту нормализације услова и наставка рада.

– Кумуникација са школама све време трајања ванредног стања била је стална. Управо школа у којој се налазимо спада у ред оних школа које су  организовале и непосредан рад са ученицима и одржавале часове преко ’скајпа’, али је имала и низ других активности у условима ванредног стања, кроз друштвено хуманитарни рад и различите врсте помоћи. Наиме, у неким вртићима и школама, па и овој, стручне службе пружале су психолошку подршку деци и родитељима како би им олакшали, односно оснажили их да на најбезболнији начин функционишу у условима ванредног стања – нагласила је Јасмина Стевановић.

Ђаци, наставници и родитељи, подсетила је, сашили су маске које смо касније преусмерили запосленима у Предшколској установи „Наша радост“, и тако учинили један леп гест.

- Тај гест показује да нисмо заборавили једни на друге, ни ми на школе, а ни школе на свој град, и да треба да се држимо заједно и помогнемо једни другима. На један посебан начин заправо смо упутили деци  поруку чија је суштина да све што ураде може итекако да буде  практично примењено, и да  су део друштва који нам је најважнији, али на који увек можемо и морамо да рачунамо – подвукла је Јасмина Стевановић.

Директорка Основне школе „Иван Горан Ковачић“, Бранка Бешлић, рекла је да је у складу са инструкцијама МПНТР и та школа дочекала ученике у целодневни боравак.

- У циљу превенције инфекције COVID -19  појачали смо и увели додатне мере заштите. Извршена је дезинфекцијa простора  и опреме, постављене су дезобаријере на свим улазима у школу и дезинфекција руку, а обезбеђене су и заштитне маске и рукавице за све запослене – казала је Бешлић.

 13425_4.jpg

Према њеним речима, потребу за целодневни боравак је исказало 16 породица/родитеља за 16 ученика 1. и 2. разреда.

- Прву недељу ће у боравку боравити до осморо деце. Деца ће боравити у школи од 7.30 до 16.20 часова. Трудили смо се да деци боравак у школи после два месеца учинимо занимљивим и садржајним. Поред праћења ТВ часова, за децу/ученике су организоване креативне спортске, као  и игровне активности у  дворишту школе – рекла је Бранка Бешлић. 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја