Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

У Суботици све више излечених

22.04.2020.

Следећи одлуке републичке Владе, а у складу са епидемиолошком ситуацијом и мишљењем струке, и Градски штаб за ванредне ситуације града Суботице донео је одлуке у вези са ублажавањем одређених мера за спречавање ширења корона вируса. Од јуче зелене пијаце на отвореном и затвореном простору настављају са радом, уз обавезну примену свих мера заштите. По речима градоначелника Богдана Лабана, послодавци су дужни да запосленима и корисиницима услуга (закупцима тезги и посетиоцима, односно купцима) обезбеде и омогуће примену свих превентивних мера ради безбедности и здравља запослених, тј. корисника услуга, а посебно оних које се односе на спречавање ширења вируса COVID-19.|

 13397_1.jpg

То се пре свега односи на држање социјалне дистанце, дезинфекцију и употребу заштитних средстава тј. маски и рукавица, и  у том смислу наложено им је да донесу посебан план примене мера као саставни део акта о процени ризика који се доноси сагласно закону и прописима из области безбедности и здравља на раду.

- Послодавци су  дужни  да на пијацама у затвореном простору, односно у затвореним деловима пијаце, запосленима и корисницима услуга омогуће  све превентивне мере које се тичу максималног броја лица која могу да бораве у затвореном делу пијаце. Са друге стране, закупци тезги и посетиоци, односно купци, дужни су да се придржавају упутстава запослених на пијаци и да примењују прописане, односно утврђене мере које се односе на одржавање социјалне дистанце и употребу средстава за личну заштиту - рекао је Лабан.

Такође, од уторка, 21. априла, дозвољен је рад послодавцима који су пружаоци услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача, као и  трговцима на мало – књижарама, трговцима моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом итд.

- Битно је нагласити још једном да се рад у објектима и делатностима којима је то од сутра дозвољено може обављати искључиво уз поштовање свих мера заштите и коришћење средстава за дезинфекцију и заштитних средстава, маски и рукавица – нагласио је градоначелник Суботице, и  додао дa објекти чији рад подразумева окупљање великог броја људи, попут радњи различитих делатности које се налазе у тржним центрима, и даље нису у могућности да наставе са радом.  

- Забрана рада се и даље односи на фризерске и козметичке салоне, теретане, кладионице, кафе барове, ресторане и остале угоститељске објекте, али самодисциплином и на начин како смо до сада спроводили препоруке, сигуран сам да ћемо врло брзо створити могућности и за њихово поновно отварање - истиче Богдан Лабан.

Он је напоменуо да смо сведоци  да се тренд пада броја позитивних у Војводини наставља, а таква епидемиолошка ситуација прати и Суботицу, јер је са данашњим даном тај број 47, али расте број излечених. Осим једне особе од раније, више нема преминулих, али је значајна чињеница да у суботичким старачким домовима нема заражених.

- Заштитне опреме као и дезинфеционих средстава неопходних медицинским установама и установама социјалне заштите на територији Града Суботице има у довољним количинама, и обезбеђене су и резерве за несметан рад медицинског и немедицинског особља и у наредном периоду. Сви контакт центри несметано функционишу и у пуној мери испуњајају своју намену, а подела пакета са основним животним намирницама пензионерима несметано тече. Градски штаб наставиће да прати ситуацију и да прилагођава своје мере у складу са актуелном епидемиолошком сликом. Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, јер је то једини начин да сви заједно победимо ову заразну болест подвукао је градоначелник Суботице.

 

 

European City of SportИзборна комисија Града СуботицеПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Медија-центар и ПротоколLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>