Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Почели радови на изградњи нове партерне фонтане

07.02.2020.

- Зелена фонтана, која се налази у строгом центру града, затворена је још 2011. године због великог отицања и цурења воде на предлог тадашње Дирекције за изградњу града. Крајем прошле године, на иницијативу градоначелника Богдана Лабана завршена је пројектно-техничка документација везана за пројекат 'Реконструкција и изградња Зелене фонтане' која се односи на саму фонтану, као и на околни простор трга након рушења постојеће фонтане – изјавио је директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић приликом данашњег обиласка почетка радова на реконструкцији Трга слободе и изградњи нове партерне фонтане.

13230_1.jpg 

Зелена фонтана, која је била израђена од „Жолнаи“ керамике није била дуговечна, рекао је Радивојевић, и додао да је један од улазних параметара за пројектовање био и допис од стручњака из Жолнаи фабрике у Печују у коме је јасно наведено да не постоји адекватно зазимљавање овако велике  фонтане, као ни начин да се спречи да влага у керамици, макар и у микрочестицама, временом не проузрокује пуцања и оштећења.

13230_2.jpg

- Партерна фонтана је предвиђена у средишњем делу трга, кружног је облика, обухвата 61 партерну млазницу ‘waterboyplus’ које су распоређене као једна централна и пет концентричних кругова. На кружници полупречника 8,5 метара пројектовано је 16 партерних усмерених ‘rainbow jet’ млазница са глатким млазом. Испод целог простора биће урађена једна велика бетонска галерија где ће бити смештена хидромашинска опрема. Изабран је извођач радова на челу са компанијом ’Алекс инжењеринг и констракшн’ из Београда. Посао је уговорен за 123,5 милиона динара, без ПДВ-а, и роком за завршетак радова од шест месеци – нагласио је Предраг Радивојевић.

Радови на реконструкцији Трга слободе и изградњи нове партерне фонтане почели су 5. фебруара.

13230_3.jpg
Будући изглед Трга слободе и нове партерне фонтане

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја