Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Аташе за културу амбасаде Аустрије посетио Суботицу

05.02.2020.

Члан Градског већа за област културе Мирослава Бабић и секретар Секретаријата друштвених делатности Јасмина Стевановић састале су се данас са директором Аустријског културног форума у Београду и аташеом за културу амбасаде Аустрије, Адријаном Фајксом, са којим су разговарале о јачању сарадње у области културе између града Суботице и Аустријског културног форума.

13228_1.jpg

Уз представљање привредних, инфраструктурних, културно-историјских и туристичких потенцијала Суботице и Палића, пројеката који се реализују и даљих планова развоја нашег града, Адријан Фајкс је упознат и са чињеницом да суботичка локална самоуправа подржава велики број манифестација од посебног значаја за град попут Фестивала европског филма Палић, Међународног фестивала позоришта за децу, Дужијанце, Интеретна, Завичајних дана, Недеље православља, Фестивала јеврејске културе, Фестивала буњевачког народног стваралаштва и низа других манифестација које промовишу истинске културне вредности.

Мултикултуралност, наглашено је, мултиконфесионалност доприносе очувању обичаја и традиције свих етничких заједница које живе на овом простору. Богато културно наслеђе, град архитектуре сецесије, многобројна културна дешавања промовишу град Суботицу на мапи туристичких рута, као јединствен производ развоја културног туризма.

Адријан Фајкс истакао je да Аустријски културни форум подржава сарадњу у области филмске и позоришне уметности, музике, сликарства, науке, синтезу традиционалног и савременог израза у уметности, дигитализацију културне баштине.

Аустријски културни форум у Србији ставља у фокус успостављање обостраног партнерског односа са институцијама и појединцима на пољу културне и научне сарадње, као и активностима посвећеним деци и младима. Жеља је да се интензивира сарадња са установама културе у Суботици.

Након састанка у Градској кући Адријан Фајкс је, у оквиру прве посете Суботици, обишао Градски музеј, Синагогу и Савремену галерију.

13228_2.jpg

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја