Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

За инфраструктурне пројекте у АП Војводини 3,9 милијарди динара

31.01.2020.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима 22 локалне самоуправе у АП Војводини за финансирање и суфинансирање пројеката у областима водопривреде и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре, eнергетске ефикасности, предшколског и основног образовања и васпитања и у области развоја спорта. Реч је о пројектима који се реализују путем конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине. Уговор о додели средстава за финансирање и суфинансирање пројеката у области локалног и економског развоја везан за унапређење туристичких потенцијала кроз обнову фасада зграда које се налазе на туристичкој рути сецесије – Art nouveau у Суботици, у износу од 200 милиона динарa, у име града Суботице потписао је члан Градског већа задужен за област туризма, инвестиција и међународне сарадње Срђан Самарџић.

 13218_1.jpg

Мировић је доделио и уговоре за наставак финансирања изградње постројења за пречишћавање отпадних вода у Бачкој Тополи и Малом Иђошу, као и уговор за реконструкцију и изградњу нових објеката у оквиру комплекса дворца Хертеленди у Бочару. Вредност ова три уговора је 676 милиона динара.

– Први у Србији, доделом уговора за реализацију важних инфраструктурних пројеката, започињемо нови инвестициони циклус. Током ове године завршићемо реализацију великих пројеката које смо започели ранијих година, као што је реконструкција Народног позоришта у Суботици, и све оне пројекте које смо наследили недовршене. Заједно са локалним самоуправама радићемо на реaлизацији свих ових пројеката – изјавио је Мировић.

Међу значајнијим пројектима, како је навео, јесу: наставак радова на адаптацији Градског стадиона у Зрењанину, уређење Позоришног трга у Новом Саду, реконструкција локалних путева у Шиду, Бачу, Жабљу, Опову и Бачком Петровцу, изградња нове основне школе у Сремској Митровици, наставак изградње градске пијаце у Кикинди и санација фасада у Суботици.

– Ове године акценат ће бити на наставку реконструкције болница и клиника, што је значајан посао од којег је велики део већ завршен. Радићемо реконструкцију болница у Сенти, Сомбору, Ковину, као и Поликлинике у Новом Саду – рекао је Мировић.

Он је најавио и почетак изградње Каменице 3 са пет-центром, а у наредним данима очекује се, како је рекао, пуштање у функцију два нова линеарна акцелератора на Институту за онкологију.

Уручивању уговора присуствовао је и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.

Предмет пројекта који се односи на унапређење туристичких потенцијала кроз обнову фасада зграда (у стилу сецесије) на туристичкој рути сецесије – Art nouveau у Суботици јесте санација, реконструкција и рестаурација уличних фасада и кровова стамбено пословних зграда у улици Бранислава Нушића 2, улици Корзо 4 и у улици Трг републике 2.

Реч је о објектима који се налазе у оквиру културно-историјске целине градског језгра Суботице, проглашене 1986. године (решењем Међуопштинског завода за заштиту споменика културе Суботица) и утврђене за непокретно културно добро од великог значаја 1991. године.

Укупан износ средстава добијен од Управе за капитална улагања је 200 милиона динара, а износ сопственог учешћа града Суботице 47,12 милиона динара.

13218_2.jpg


 

 

 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја